Sobotní požáry si vyžádaly lidský život a transport vrtulníkem

foto: HZS Zlínského kraje
VIZOVICE, POTEČ – Sobotní večer se nesl ve znamení tragických požárů. Ten v Poteči si vyžádal transport popálené osoby vrtulníkem, ve Vizovicích našli hasiči v hořícím bytě muže bez známek života.

V sobotu v 18:00 hodin byl vyhlášen třem jednotkám hasičů požární poplach. Všechny mířily do Vizovic, kde v ulici Štěpánská hořel byt ve 4. patře bytového domu.

Na místo jako první dorazila vizovická dobrovolná jednotka. V dýchací technice provedli hasiči průzkum a násilné otevření dveří. V patře nad hořícím bytem potom našli čtveřici obyvatel, které evakuovali a poskytli jim dočasný azyl v dopravním automobilu.

Na místo se následně dostavila také dobrovolná jednotka z obce Zádveřice – Raková a profesionální jednotka ze Zlína. Společnými silami odvětrávali silně zakouřené prostory přetlakovým ventilátorem. Jaké to ale pro ně bylo nemilé překvapení, když v hořícím bytě našli muže. I když se hasiči snažili o první pomoc, byl zraněný muž na místě mrtvý.

O necelou hodinu později zazněl další poplach. Tentokrát hasiči vyjížděli k požáru rodinného domu v Poteči. Oznamovatelka sdělila, že je v domě plyn.

První se šesti jednotek byla na místě během šesti minut. Okamžitě provedla průzkum v zakouřeném prostředí a zjistila, že hoří v garáži.

„V době požáru byly v objektu tři osoby, které byly zraněny. Z toho dvě osoby byly popálené. Pro popálenou ženu přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby. Další osoby byly ošetřeny Zdravotnickou záchrannou službou Zlínského kraje,“ uvedl mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička.

Požár v garáži hasiči zdárně pokořili pomocí dvou proudů vody. a potom už prostor uvolnili, aby zde mohl pracovat vyšetřovatel hasičů spolu s Policií České republiky.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x