Sociálním službám rozdělí Valašské Klobouky přes půl milionu korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Valašské Klobouky)
VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Poskytovatelé sociálních služeb obdrží od města Valašské Klobouky dotace v souhrnné výši 567 tisíc korun. Rozdělení prostředků schválilo na nedávném zasedání městské zastupitelstvo, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

O finanční podporu se ucházelo 14 subjektů, z nichž 12 potřebná kritéria splnilo. Dotaci získal například denní stacionář, ambulantní pečovatelská služba, domov pro seniory, občanská poradna, nízkoprahové zařízení pro mládež, terénní asistenční služba, intervenční centrum, azylový dům, terénní programy pro osoby se závislostí či raná péče.

„Oproti minulým letům jsme navýšili prostředky pro sociální služby z původních 350 tisíc na 567 tisíc korun. Pravidla pro jejich rozdělování jsme upravili novým dotačním titulem, tak aby byl způsob naší podpory v souladu se systémem vícezdrojového financování služeb ve Zlínském kraji,“ řekla Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky. „Podporujeme zajišťování sociálních služeb na území města, případně mimo naše území, pokud služeb využívají naši obyvatelé,“ dodala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x