Softbalisté Kunovic zahájili novou sezónu. Muži hledají opory v zahraničí, ženy spoléhají na vlastní odchovankyně

Foto: Adam Mičo
KUNOVICE - Hlavní softbalovou sezónu již tradičně zahajuje vedení Snails Kunovice tradičním setkáním s novináři. „V letošním roce vstoupí do mistrovských soutěží celkem 15 týmů. Ty se představí ve 13 celostátních a 7 moravských soutěžích,“ seznámil přítomné novináře předseda klubu Milan Zedník.

Kromě toho se podle něj klub bude podílet na řadě dalších akcí, jako jsou Školské ligy, Slowpitch days pro veřejnost, zápasy rodičů proti dětem, letní kempy, drakiáda, celooddílové soustředění či závěrečný společenský večer Šneci v saku.

Skvělá zpráva je, že u všech kategorií se v letošním roce naše družstva představí na domácím turnaji či utkání. Fanoušci a také jejich rodiče je budou moci přijít podpořit do areálu Na Mlatevni,“ vyslal všem pozvánku Milan Zedník.

Největší pozornost bude jistě upřena k mladému extraligovému týmu mužů, který bude mít nelehkou úlohu obstát v silné konkurenci. Extraligu hraje celkem 9 celků, kde si to ti dva poslední rozdají v play-out o sestup.

V loňském roce jsme si poprvé vyzkoušeli spolupráci se zahraničním nadhazovačem, japonským hráčem Kazuki Ishizaki, která se nám velmi vydařila. Opět se poohlížíme v zahraničí a věříme, že se nám podaří kvalitně doplnit náš tým,“ řekl vedoucí extraligových mužů Ondřej Blaha.

Druholigové softbalistky Snails Kunovice prochází výraznou obměnou svého kádru. Do letošní sezóny vstupují ženy pouze s vlastními odchovankyněmi.

Po loňském sestupu jsme se rozhodli vybudovat nový tým, do kterého jsme zařadili naše juniorky. Uvidíme, kdy nastane čas bojů o navrácení se do nejvyšší soutěže,“ vysvětlil Milan Zedník.

Snails Kunovice má silné zastoupení také v České reprezentaci. V mužské kategorii U18 je to Matyáš Zelinka, David Jelínek a David Vícha. Ti by se měli účastnit nejen Mistrovství Evropy, které se odehraje v Sezimově Ústí, ale také promluvit do nominace na mistrovství světa v Mexiku. V kádru mužů Kunovic je také Peter Fecko, který je stabilním kamenem výběru Slovenska.

V kategorii U23 zastupuje Šneky z Kunovic Ondřej Hanáček a Matyáš Kolůch. Pokud se probojují do konečné nominace, čeká je Mistrovství světa mužů U23 v Argentině a květnový turnaj v Holandsku.

Mezi ženami si v reprezentačním výběru U18 drží místo Emma Šuranská, která je oporou domácích juniorek i žen.

Softbalový oddíl Snails Kunovice má celkem 439 členů, z nichž se 250 pravidelně zapojuje do mistrovských soutěží. V oddíle pracuje 28 vyškolených trenérů s potřebnými licencemi.

Mládežnické týmy, ve kterých softbal hraje 150 dětí, jsou již téměř naplněny. Začínáme být na hranici, kdy ještě dokážeme přijímat nové zájemce. Jsme rádi, že softbal děti baví,“ pochvaloval si předseda klubu Milan Zedník a dodal, že snahou Snails je zůstat i nadále sportovním oddílem pro širokou veřejnost.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x