Solární panely a zateplení. Kroměřížskou základnu záchranářů čeká modernizace

Ilustrační foto: ZZS ZK
KROMĚŘÍŽ - Výjezdová základna zdravotnických záchranářů v Kroměříži se už brzy dočká zateplení, nových oken a dveří. Nebude chybět výměna stávajících světel za LED osvětlení a dojde i na instalaci fotovoltaické elektrárny.

„Díky tomu se na základně sníží náklady na energie o téměř polovinu a roční úspora tak přesáhne 200 tisíc korun. Jsme jediný kraj, který má zastropované ceny energií do konce roku 2024. Uspořené náklady proto okamžitě investujeme do energetických opatření, aby byl pro nás dopad cen roku 2025 co nejmenší. Kromě té kroměřížské tak letos solární panely nainstalujeme ještě na dalších šesti výjezdových základnách v kraji,“ informoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

„Celkové náklady na kroměřížské základně dosáhnou téměř 19 milionů korun. Máme podanou žádost o dotaci v rámci Operačního programu Životního prostředí 2021-2027, která je v současné době v procesu hodnocení. Její předpokládaná výše činí 7,685 milionu korun,” doplnil krajský radní pro investice Zbyněk Fojtíček.

Zdroj: Jan Vandík, Zlínský kraj

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x