Souboj Slavií v poháru. Dál jdou Pražané, potlesk pro domácí Hanáky

Foto: HS Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Tohle bylo něco jako hanácké fotbalové dožínky. Na fotbalovém stadionu Jožky Silného přibyly tribuny, k mání byla speciální edice dresů, podstatně narostla kapacita a natěšených fandů se podle oficiálního vyjádření klubu přišlo podívat přes čtyři tisíce, což je zřejmě historický rekord, přinejmenším ten novodobý.

Pražská Slavia má podstatně vyšší fotbalovou kvalitu než její sešívaní obdivovatelé zpod nedalekého Arcibiskupského zámku. Ono se to projevovalo od začátku, ale domácí bojovali jako lvi.

Pražané si dva góly rozdělili do obou poločasů, skórovali Matěj Jurásek v prvním a Mojmír Chytil ve druhém, největší šanci domácího Cupáka vyčapal brankář pražské Slavie Kolář.

„Parádní zápas, jako místní rodák jsem byl na domácí docela pyšný, hráli velmi dobře, pražská jmenovkyně má ale vyšší kvalitu a to se projevilo. Rád jsem prohodil pár slov s trenérem Slavie Praha Jindřichem Trpišovským, fakt parádní pohárové odpoledne,“ glosoval utkání jako vždy s nadhledem trenérský doyen Petr Uličný.

Domácí svěřenci trenéra Červenky rozhodně nezklamali, po utkání je provázel hlasitý potlesk zaplněných tribun, ale život fotbalový letí dál.

Už v sobotu hostí nováček druhé ligy silnou Vlašim a Kroměřížští jistě oželí porážku v historickém duelu s pražským velefavoritem, ale ztrátu bodů na svém hřišti v mistrovském utkání by asi kousali hodně těžce.

Každopádně platí, že fotbal v Kroměříži zažívá báječné časy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x