Sousedské spory řešil muž střelbou

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VSETÍN - Několik policejních hlídek muselo vyjet na sídliště ve Vsetíně, kde měl muž na balkoně jednoho panelového domu vystřelit ze zbraně. Incident se naštěstí obešel bez zranění, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Vsetínští policisté už střelce vyslechli, sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a poté ho propustili na svobodu.

Střelbu oznámila na linku 158 šestasedmdesátiletá žena. Uvedla, že ze zbraně vystřelil muž, který bydlí v bytě pod ní. Střílel na balkoně a mířil směrem na parkoviště, ne přímo na ni. Policisté po příjezdu na místo šestašedesátiletého muže v bytě zadrželi a odvezli do policejní cely. V dechu měl přes jedno promile.

„Policisté muži sdělili podezření z trestného činu výtržnictví, za který trestní zákon ukládá až dvouletý trest odnětí svobody. Jako důvod střelby muž uvedl dlouhodobé rozepře se sousedkou,“ poznamenala Javorková. Ohledně zbraně policisté zjistili, že se jedná o plynovou pistoli, kterou muži i s poplašnými náboji odebrali pro důkazní účely a dále bude soud rozhodovat v rámci trestního řízení o propadnutí věcí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x