Spadla klec. Za opakovanou trestnou činnost hrozí mladíkovi až deset let za mřížemi

Ilustrační foto
KROMĚŘÍŽSKO – Přestože byl devatenáctiletý mladík v minulosti několikrát soudně stíhán, ani to jej neodradilo od páchání další závažné trestné činnosti. Teď ale definitivně spadla klec.

Svou kriminální kariéru započal již jako mladistvý a v páchání trestné činnosti nepřestal ani poté, co byl již třikrát soudně stíhán.

Obětí jeho činů je hned několik. „Mladík využíval své zjevné fyzické převahy a od poškozených požadoval pod různými záminkami peníze či půjčení auta,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.

Oběti ze strachu o svůj život jeho žádostem raději vyhověly. „V jednom případě obviněný tvrdil, že ve vypůjčeném autě ztratil řetízek a domáhal se jeho zaplacení. Jeden z poškozených to psychicky nevydržel a zastavil svůj mobilní telefon a vydal mladíkovi získanou částku,“ pokračovala Balášová.

V dalších případech si pod pohrůžkami násilí vynutil k různým účelům půjčení vozidla, které pak vracel s prázdnou nádrží.

Ke konci dubna letošního roku si mladík vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu loupež a porušování domovní svobody, o měsíc později opět z trestného činu loupež.

Soud vyhověl návrhu a uvalil na mladíka vazbu. Hrozí mu až deset let za mřížemi,“ dodala Barbora Balášová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x