Splašený nakladač skončil v potoce i se svým řidičem

foto: HZS Zlínského kraje
KLADERUBY – Z podivuhodné šlamastyky pomáhali hasiči řidiči, nebo spíš jeho nakladači, v obci Kladeruby na Vsetínsku. Neovladatelný stroj se totiž rozhodl jet si svou vlastní cestou a neukázněně zaparkoval v korytě místního potoka.

Hasiči lidem pomáhají ze všemožných potíží a nebezpečných situací, občas jim ale nad některými šlamastykami zůstává rozum stát. Například nad neobvyklou nehodou, která se včera udála v obci Kladeruby na Vsetínsku.

Řidič tady pracoval se svým nakladačem poblíž místního potoka. Všechno bylo v pořádku, tedy do chvíle, než se mu stroj doslova splašil. Muž se snažil zastavit, ale ať se snažil sebevíc, nešlo to. Jak řidič, tak nakladač nakonec skončili v potoce vzhůru nohama.

Svědci nehody okamžitě zavolali hasiče a záchrannou službu a pomohli otřesenému řidiči ven na břeh. Netrvalo tedy dlouho a muže si do péče převzali záchranáři.

Na místo dojela jednotka hasičů z Valašského Meziříčí a hned po letmém zmapování situace bylo jasné, že převrácený nakladač je pro hasiče pěkný oříšek. Jednoduše nebylo možné stroj z potoku vytáhnout. Velitel zásahu proto musel na místo zavolat kolegy ze Zlína, kteří mají k dispozici vyprošťovací automobil.

Obě jednotky tak s vypětím všech sil dostaly neukázněný nakladač zpět na pevnou zem. Problémem ale byly provozní kapaliny, které vytekly do vody. Hasiči tak museli do potoku spustit sorpční hady a zbytek kapalin zasypali sorbetem. Potom už místo předali zástupci životního prostředí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x