Spor o pozemky v Malenovicích končí. Definitivně připadnou kraji

Okresní soud ve Zlíně, ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍN-MALENOVICE – Spor o pozemky ve Zlíně-Malenovicích, kde měla vyrůst nová nemocnice, je po dlouhých letech u konce. Kraj firmě Unimex Group, která původně pozemky vlastnila, vyplatí 10 milionů a stane se tak konečným vlastníkem.

Několikaletý spor o pozemky ve Zlíně-Malenovicích je konečně u konce. Rozhodl o tom okresní soud ve Zlíně. Plocha, na které měla původně vyrůst nová nemocnice, připadne po vyplacení 10 milionů korun Zlínskému kraji.

Soudní řízení ukončila dohoda mezi krajem a společností Unimex Group, která byla původním majitelem pozemku.

„Soudní řízení bylo ukončeno smírem. Pro Zlínský kraj jsme dosáhli nejlepšího možného výsledku. Vyvázali jsme se z nevýhodných podmínek kupní smlouvy uzavřené mým předchůdcem, kvůli kterým nám hrozily velké pokuty i ztráta nabytého pozemku. Dál tedy zůstáváme vlastníkem a bez dalších omezení nyní můžeme hledat možnosti využití plochy v Malenovicích,“ říká hejtman Radim Holiš.

Pozemky o výměře 942 metrů čtverečních koupil Zlínský kraj v roce 2020 od zmiňované firmy Unimex Group za 1,5 milionu korun. Plocha v Malenovicích ale měla být využitá výhradně na postavení nové nemocnice.

O dva roky později ale podala společnost žalobu k Okresnímu soudu ve Zlíně s tím, že kraj údajně porušil podmínky kupní smlouvy. Důvodem mělo být prodloužení investičního závěru Nové krajské Baťovy nemocnice do konce roku 2040, které schválili zastupitelé. Kraj ale jakékoliv pochybení odmítal. Po dlouhé sérii jednání se nakonec obě strany mezi sebou dohodly a mimosoudní vyrovnání teď ve středu potvrdil i okresní soud.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x