Sportuj 23: Ve 3 dnech si 2 500 dětí i rodičů vyzkoušelo 20 sportů, Sigiteam porazil Jiskru

Festival sportu Sportuj 23 ve Sportparku Rybníček. Foto: Aleš Korvas
STARÉ MĚSTO - Od čtvrtku 18. do soboty 20. května se stal Sportpark Rybníček ve Starém Městě dějištěm veletrhu Sportu Sportuj 23. Dvacítka sportovních klubů a kroužků z celého regionu umožnila dětem vyzkoušet si nejrůznější druhy sportu a třeba si rovnou odnést přihlášku do toho, který jej zaujal nejvíc. Tahákem sobotního doprovodného programu bylo utkání Sigiteamu proti Jiskře Staré Město, které skončilo vítězstvím družstva plného bývalých hvězdných fotbalistů.

Ve čtvrtek a v pátek v dopoledních hodinách navštívila staroměstský Rybníček více než tisícovka dětí ze škol a školek z celého regionu, v sobotu byla akce určena pro veřejnost. Tam se ukázalo zhruba 1 500 návštěvníků.

Už jsem se rozhodl, že budu fotbalistou, ale zkusil jsem si i tenis, ping-pong a badminton,“ svěřil se sedmiletý Jirka, který na Sportuj 23 dorazil v sobotu s tatínkem a starší sestrou.

Byli jsme tady s házenou už vloni a ani letos jsme s účastí neváhali. Je to skvělá myšlenka, kterou vždy moc rádi podpoříme. Děti byly skvělé, spontánní a bezprostřední a byla jich za ty tři dny spousta,“ pochvaloval si Karel Popelka, krajský manažer České házené.

Kromě zmíněných sportů si děti mohly vyzkoušet například ještě fotbal, hokej, atletiku, florbal či in-line, ale taky motokros, tanec nebo šachy. Součástí doprovodného programu byla mimo jiné i simultánní partie veřejnosti s šachovým velmistrem Vlastimilem Babulou. U sedmi šachovnic se nakonec vystřídalo 21 hráčů a velmistr si připsal na své konto 20 vítězství a jednu remízu.

Jiskra oslavila 20. narozeniny utkáním s legendami

Po sobotním poledni došlo na vrchol dne, když se Jiskra Staré Město v rámci oslav 20 let od založení klubu postavila k exhibičnímu utkání proti Sigiteamu – družstvu nabitému bývalými fotbalovými hvězdami, jako jsou Horst Siegel, Antonín Panenka, Karol Dobiáš nebo brankář Ladislav Maier. Fotbalové legendy neměly s domácím týmem slitování a v atraktivní exhibičním zápase jej porazily 12:2. Velký zájem byl i o autogramiádu legend – kromě podpisových kartiček se slavní fotbalisté zvěčnili i na dresy, míče nebo dokonce kopačky svých budoucích následovníků.

Akce Sportuj 23 splnila naše očekávání. Stovky dětí si vyzkoušely nejrůznější sportovní aktivity a prožily den v pohybu a plný zábavy. To je, myslím, ta nejlepší pozvánka na Sportuj 24,“ netajil radost předseda organizačního výboru festivalu a ředitel Sportparku Rybníček David Mišťúrik.

Akce Sportuj 23 proběhla pod záštitou starostů Starého Města, Uherského Hradiště a Kunovic. Hlavním partnerem byla společnost MESIT.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x