Srdečný pozdrav od Jadranu. Slovácko v chorvatském Umagu

Foto: 1.FC Slovácko
UMAG - Pomalu budou balit kufry a vracet se autobusem domů. Fotbalisty Slovácka ale ještě předtím čeká v chorvatském Umagu letošní první zápas a zároveň poslední předligová příprava. Po týdenním přípravném cyklu změří v sobotu síly s maďarským prvoligovým týmem Budafoki MTE.

„Hlásíme spokojenost, velmi slušné počasí, kvalitní tréninkové plochy s přírodní trávou, fotbalisté jsou zdraví, co víc si v této fázi přát,“ ozval se z chorvatského letoviska jeden z trenérů Slovácka Josef Mucha.

Vydat se v kraťoučké zimní pauze na jih k moři, to se letos povedlo málokomu, doma z různých důvodů absolvují přípravu i věhlasnější týmy. Slovácko navíc cestovalo autobusem.

„Žádná složitost, z Uherského Hradiště to máme nějakých 700 kilometrů. Když si představím logistické složitosti včetně ukládání materiálu, pobytů na letištích a tak dále, pak je tohle optimální cesta,“ tvrdí trenér, kterého nepotěšil pouze pohled na solidně připravená hřiště a velmi slušné ubytování.

„No, nemohl jsem chybět ve zdejším tenisovém areálu, v létě sem míří špičkoví tenisté na turnaje ATP, prostředí moc pěkné, samozřejmě si přeji, aby se sem vrcholové akce zase co nejdříve vrátily,“ vypráví otec 27. hráčky světa Karoliny Muchové, sám milovník hry se žlutými míčky.

Příprava je důležitá, hned ve druhé části ledna bude program nabitý jako v tomto čase nikdy.

„Od 16. ledna sehrajeme během dvou týdnů hned čtyři ostré ligové zápasy, do programu nám hned zapadne i odložený duel v Ostravě s Baníkem. Jedeme dál i v poháru, potřebujeme početný kádr zdravých hráčů, zatím se nám nákaza vyhýbala, tak snad to bude platit i dál,“ přeje si z Umagu, odkud se s týmem vrátí v neděli, bývalý hráč Olomouce a Zlína. Muž s trenérskými zkušenostmi mimo jiné z Karviné, kterou hostí jeho tým už příští sobotu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x