Srdínko se vrací do Vsetína, na Lapači pokračuje obránce Ondračka

Za Vsetín budou v příští sezoně hrát Adam Srdínko a Tom Ondračka. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejový Vsetín hlásí další pohyb v kádru. Na Valašsko přichází ze Skandinávie syn legendy VHK Robe Jana Srdínka Adam. Na nové smlouvě se s mateřským klubem dohodl i pracovitý zadák Tom Ondračka.

Po dlouhých třiadvaceti letech bude kustod vsetínského týmu připravovat k zápasu dres se jmenovkou Srdínko. Na Lapači bude syn legendárního zadáka trávit vůbec první sezonu mezi seniory. Adam Srdínko je pražským rodákem a až do dorostenecké kategorie působil ve Slaviíi. V útlém věku ale zamířil na sever do Švédska, kde nejprve nastupoval za dorostence Rögle, zde se však příliš dlouho neohřál a následoval přestup na dlouhodobější období na východ do Finska.

V zemi tisíců jezer se stal součástí organizace KooKoo, kde nastupoval v dorostu a pak také v juniorech. Díky zdejšímu angažmá si také vysloužil pozornost trenérů národního mužstva. Poslední ročník strávil Srdínko v Kiekko-Vantaa, kde dostal také první příležitost zahrát si mezi muži, v soutěži Mestis nastoupil za tamní klub k 18 utkáním a připsal si jednu asistenci. Po pěti letech se nadějný mladík vrací do vlasti, stane se členem kádru Vsetína, kde prožil jeho otec nejslavnější období své hráčské kariéry.

Ohledně podepsání smlouvy se Vsetínem mám obrovskou radost. Je to velká čest hrát pro klub s takovou historií a ještě navíc v klubu, kde působil můj táta. Prostředí už docela dobře znám a vím, jak je Vsetín hokejové město a jak všichni lidé hokej sledují. Moc se na to těším,“ vyjádřil se po podpisu smlouvy Adam Srdínko.

Ondračka je odchovancem vsetínského hokeje. Ačkoliv je mu teprve 24 let, mezi muži už toho zažil poměrně dost. Po mládežnické kariéře ve vsetínském klubu, kdy nakoukl i do národního týmu, dostal již v sezoně 2017/2018 důvěru od trenéra Jiřího Dopity a odehrál své první utkání v A-týmu.

Ondračka rok od roku bojoval o stabilnější pozici ve vsetínském týmu, sezonu 2019/2020 ještě rozložil mezi první ligu a druholigové Valašské Meziříčí, ale od následující sezony už hrál pouze v barvách mateřského klubu a i díky jeho výkonům se Vsetín třikrát v řadě probojoval do finále play-off Chance ligy, aby letos do třetice zvedl pohár pro vítěze soutěže.

Ondračka v nabitém vsetínském kádru musel i v uplynulé sezoně bojovat o místo, v play-off byl však důležitým článkem defenzivy a díky svému hernímu projevu se často zapojil také do podpory útočné činnosti mužstva. Koneckonců i vlivem početné marodky se nejednou v sezoně stalo, že Ondračka zaskočil také v útoku. Vsetínský odchovanec odehrál za mateřský klub v rámci Chance ligy již 246 duelů s bilancí 9 branek a 48 asistencí.

TVOŘÍCÍ SE TÝM VSETÍNA NA SEZONU 2024/2025

Brankáři: Adam Pavlíček, Santeri Lipiäinen.

Obránci: Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč, Jan Zahradníček, Tom Ondračka, Adam Srdínko.

Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož, Tomáš Šmerha, Ondřej Machala, Erik Hrňa. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x