Staroměstští cyklisté si v Chřibech vyzkoušeli, jak chutná Tour de France

Foto: zlin.cz
STARÉ MĚSTO - Cyklistický závod pro veřejnost L'Etape Czech Republic by Tour de France se pojede na konci srpna v Praze. Svůj prolog měl ve Starém Městě. Ne v tom pražském, ale u Uherského Hradiště.

L’Etape Czech Republic by Tour de France je příležitost závodit o žlutý dres, ve vrchařských a sprinterských prémiích pak o zelený a puntíkatý dres. Ale může to být i pohodová vyjížďka. O tuto formu akce pod záštitou francouzských pořadatelů Tour de France požádali i staroměstští cyklisté.

Pořadatelé si nejdřív mysleli, že to má být v Praze na Starém Městě, tak jsem je uvedl do situace, že to je Staré Město u Uherského Hradiště. A oni na to, že se o tom budou muset poradit. Ale nakonec to dobře dopadlo,“ popsal úsměvná úvodní nedorozumění organizátor cyklistického závodu Lukáš Vávra.

Na startu se prezentoval více než třicetihlavý peloton cyklistů. Byli vůbec prvními závodníky, kteří si atmosféru L’Etape by Tour de France v České republice vyzkoušeli. „Pojedeme na Salaš, potom do kopce na Vlčák, přes Hutě, Stupavu, Koryčany, kolem Cimburku a ve Vřesovcích máme domluvené občerstvení. Potom se vrátíme zpět do Starého Města,“ popsal trasu Vávra.

Právě Lukáš Vávra bude na konci srpna společně se Stanislavem Číhalem v Praze v hlavním závodě L’Etape by Tour de France Staré Město reprezentovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x