Starosta předal dar Vsetínské nemocnici

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Hygienické potřeby, krémy a další kosmetiku pro péči o pacienty v hodnotě dvacet tisíc korun předal starosta Vsetína Jiří Růžička do rukou ředitelky Vsetínské nemocnice Věry Prouskové. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Jana Raszková.

Tento dar, předávaný tradičně v adventním období na oddělení následné péče, nebyl v letošním roce jediný. Město Vsetín vyzdobilo a rozsvítilo vánoční strom v areálu Vsetínské nemocnice, jako poděkování zdravotníkům za jejich nasazení v covidovém období.

„Zdravotníci ve vsetínské nemocnici nám v posledních měsících ukázali, že jsou opravdoví hrdinové. V této nelehké době pracují nad rámec svých možností. Chtěl bych jim tímto za všechny Vsetíňany poděkovat,“ řekl starosta Jiří Růžička.

„Děkujeme, že na nás myslíte, a to nejen letos, ale i v předchozích letech. Prošli jsme nelehkým obdobím, také u nás na oddělení následné péče jsme se starali o covidové pacienty a pacienty s podezřením na toto onemocnění, ale myslím si, že jsme se s tím popasovali. Všechny nás to stmelilo, nejen u nás na oddělení, ale mezi zaměstnanci vůbec, je znát veliká kolegialita a snaha pomoci,“ uvedla primářka oddělení následné péče Zuzana Vojtěchová.

„Velmi si ceníme všech darů, pomoci, projevů podpory i krásně vyzdobeného stromu, který nám město rozsvítilo. Během uplynulých měsíců nám pomohly desítky dobrovolníků, nyní nám pomáhá i armáda. Dohromady jsme tady měli už osmnáct vojáků, aktuálně jich na odděleních a v odběrových centrech pomáhá sedm. Z oddělení jsou na jejich práci velmi kladné ohlasy. Velké poděkování ale patří především všem zaměstnancům, kteří odvedli mimořádný kus práce. Máme zdravotníky, kteří v rámci jednoho roku působili i na šesti různých pracovištích, prostě tam, kde bylo potřeba,“ dodala ředitelka Vsetínské nemocnice Prousková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x