Starou školu proměnili v komunitní centrum

foto: kr-zlinsky.cz
HOSTĚTÍN – Za přítomnosti hejtmana Zlínského kraje zahájili v Hostětíně provoz nového komunitního centra Stará škola. Má tak vytvořit zázemí pro poskytování sociálních služeb a rekreačních, kulturních a vzdělávacích aktivit.

„Věřím, že nové komunitní centrum poskytne vhodné podmínky pro poskytování sociálních služeb a současně se stane místem, kde se lidé rádi setkávají,“ řekl hejtman Radim Holiš.

V komunitním centru bude Charita Uherský Brod poskytovat sociální služby pro osoby s lehkým až středním mentálním postižením od 15 do 64 let. Bude zde také zřízena sociálně-akviziční služba pro seniory a osoby se zdravotním postižením od 55 let.

„Komunitní centrum bude sloužit také veřejnosti. Lidé ho mohou užívat na nejrůznější aktivity, například pro pořádání rodinných oslav, akcí nebo prostory využít na cvičení,“ dodal starosta obce Hostětín Daniel Šenkeřík.

Celkové náklady na projekt vyšly na téměř 13 milionů. Velkou část ale poskytla dotace z Integrovaného regionálního operačního rozpočtu, která činila 9,6 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x