Starší muž byl zavřený v autě a nedýchal. Pohotoví strážníci mu za pomoci defibrilátoru zachránili život

Foto: Město Uherské Hradiště (FB)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Jako opravdoví hrdinové se zachovali strážníci Městské policie Uherské Hradiště ve středu před 13. hodinou. Díky pohotové a profesionální reakci zachránili život staršímu muži, který byl zavřený v autě a nedýchal.

Strážníci Městské policie Uherské Hradiště zaslechli na parkovišti před Transfúzní stanicí Uherskohradišťské nemocnice volání o pomoc s tím, že se v zaparkovaném vozidle nachází starší muž, který nedýchá a je bez známek života.

Po krátkém vyhodnocení situace vyprostila hlídka muže z vozidla a zahájila resuscitaci. „Následně strážníci použili defibrilační přístroj AED, kterým je naštěstí vybaveno vozidlo městské policie,“ informovalo město Uherské Hradiště na svém facebookovém profilu.

Přístroj zachráncům doporučil podání výboje. Poté hlídka pokračovala v resuscitaci masáží srdce až do příjezdu záchranky, která si pacienta převzala a ve stabilizovaném stavu jej převezla do nemocnice.

Velká poklona a poděkování oběma strážníkům za jejich pohotovost, profesionalitu a péči!“ poděkovalo město policejním hrdinům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x