Štědrovečerní večeře pro seniory sklidily nevídaný úspěch

foto: město Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Přesně 475 porcí se rozvezlo rožnovským seniorům při akci Štědrovečerní večeře pro seniory. Ve spolupráci s kuchařem Martinem Slovákem tak město navázalo na minulý rok, kdy se akce konala poprvé.

Senioři z Rožnova pod Radhoštěm si i letos mohli pochutnat na štědrovečerní večeři, kterou jim připravil kuchař Martin Slovák. Letošní ročník byl ale maličko jiný. Všechny porce byly zdarma a stačilo tedy, aby si senioři pokrm jen objednali. Za to strávníci vděčí projektu Obec přátelská seniorům 2021 a také několika rožnovským firmám, které akci podpořily.

„Po loňské zkušenosti jsme věděli, že je o večeře velký zájem, ale troufnu si říct, že letošní množství překonalo naše očekávání. Rozvezlo se přesně 475 porcí, což je opravdu vysoké číslo. Já bych chtěl velmi poděkovat Martinu Slovákovi, který večeře připravil a vše perfektně zvládl včetně organizace rozvozu. Také děkuji kolegům z úřadu, díky jejichž práci jsme dokázali vyhrát v projektu Obec přátelská seniorům a mohli jsme si dovolit tyto večeře zaplatit, tak aby je senioři nad 60 let měli zcela zdarma,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.

Na výběr bylo ze dvou druhů polévek, takže si strávníci mohli vybírat mezi rybí a čočkovou. Hlavním chodem potom byl kuřecí řízek nebo rybí podkova s bramborovým salátem. A sladkou třešničkou na dortu se navíc stala vánoční přání od dětí z mateřských škol v Rožnově pod Radhoštěm.

„Uvařit 475 porcí byl opravdu zápřah, ale ten dobrý pocit na samotném konci, když víte, že někomu vykouzlíte úsměv na tváři a uděláte hezčí Vánoce, za to jednoduše stojí. Chtěl bych poděkovat restauraci CityClub za poskytnuté zázemí pro vaření a balení a také několika rožnovským firmám, které se do projektu zapojily a umožnily tak uvařit ještě větší množství večeří, než bylo původně plánováno. Nemohu nevzpomenout také kolegy kuchaře a dobrovolníky, kteří se ujali rozvozu jídel seniorům,“ doplnil kuchař Martin Slovák.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x