Štědrovečerní večeře pro seniory už počtvrté. Štědří dárci nadělili 265 porcí

foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Už počtvrté se v Rožnově pod Radhoštěm podařilo zorganizovat štědrovečerní večeři pro seniory. Dvojice kuchařů Martinů – Slováka a Matuštíka – uvařila celkem 265 porcí. Malým vánočním zázrakem byla i štědrost dárců, kteří všechny večeře zaplatili.

Už tradiční akce Rožnova pod Radhoštěm v podobě štědrovečerních večeří pro seniory letos slaví své čtvrté opakování. Ve spolupráci s dvojicí kuchařů – Martinem Slovákem a jeho jmenovcem Martinem Matuštíkem – se podařilo nadělit celkem 265 porcí. Ty měly být původně zpoplatněné, díky štědrým dárcům je ale všechny měli místní senioři zdarma.

„Máme za sebou čtvrtý ročník štědrovečerních večeří a opakovaně se ukazuje, že je to projekt, který má smysl. Tento rok byly večeře pro seniory zpoplatněny, ve výši 80 korun, ale přestože se potýkáme s dobou, která není pro nikoho z nás jednoduchá, opět se projevila solidarita lidí a ochota podat pomocnou ruku, pokud je to možné. Dárci zakoupením večeří pokryli veškeré náklady a senioři tak měli všechny večeře zdarma,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Na výběr bylo mezi dvěma variantami polévek – rybí a čočkovou. Stejně tak si mohli senioři zvolit, jestli jako hlavní chod chtějí kuřecí řízek nebo podkovu z kapra. Přílohou potom byl tradiční bramborový salát.

Kromě večeře dostal každý ze seniorů taky vánoční přání. Ta připravily děti z mateřských škol z celého Rožnova. Samotný rozvor večeří potom proběhl jako vždy 23. prosince.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x