Stínadla mají padesát, Zlín by mohl znesvětit oslavy

Stanislav Dostál, foto: Trinity Zlín
ZLÍN, TEPLICE - V Teplicích před týdnem oslavili 50 let tamního fotbalového stadionu na Stínadlech. V síni slávy mají třeba Josefa Masopusta, Pavla Verbíře, Pavla Stratila, zavítal tam například Jose Mourinho, když sledoval v roce 2006 v utkání Česko - Wales svého tehdejšího svěřence Petra Čecha, kterého trénoval v Chelsea. Nu a teď tam týden po oslavách padesátin míří k existenčnímu utkání fotbalisté Zlína.

Ze zlínské Letné zazněla tradičně optimistická slova trenéra Vrby a tentokrát i kapitána Procházky. „Chceme vyhrát,“ hlásí odhodlaně a ono by se to tedy šiklo jako nikdy.

Proti asi bude domácí brankář Filip Mucha. Ten hájí tři tyče při disciplinárním trestu zkušenějšího Grigara a podává vynikající výkony, naposledy při domácí výhře s Pardubicemi svému týmu hodně pomohl.

„Ve Zlíně jsem strávil nejranější dětství, táta tam hrával. Zápas pro nás bude velice důležitý, když vyhrajeme, bude nám hej. Ale Zlín je poslední dobou silný, hraje o všechno, čekám zápas na ostří nože,“ hlásí třicetiletý syn trenéra Slovácka Josefa Muchy a bratr úspěšné tenistky Karolíny.

Zlínští hrají o hodně, vlastně o všechno, to se moc dobře ví.

Na dlouhou cestu pozvali i věrné fanoušky. Od patnácti hodin v neděli bude každý hlas dobrý. Týden fotbalové pravdy pak bude pokračovat příští víkend v Pardubicích.

Jinak teplický stadion, který otevírali v květnu 1973, je mezi našimi unikátní. V relativně malém městě je jeho osmnáctitisícová kapacita i na svou dobu velmi zajímavá architektura nepřehlédnutelná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x