Stovka vysokých rostlin konopí rostla v domku u Kroměříže

Foto: Policie
KROMĚŘÍŽSKO – Pěstírnu marihuany v rodinném domě na Kroměřížsku našli odhalili v těchto dnech kriminalisté v Kroměříži. Jejich mluvčí Lenka Javorková informovala o případu server Zin.cz.

Kroměřížští kriminalisté v úterý ráno provedli zásah v rodinném domku v obci na Kroměřížsku, při kterém se potvrdilo jejich podezření, že se v domku pěstuje konopí.

„Na dvou různých místech na Kroměřížsku jsme zadrželi dva muže ve věku 27 a 30 let podezřelé z pěstování konopí takzvaným indoorovým způsobem v tomto rodinném domku,“ uvedla Javorková.

Při zásahu kriminalisté v domku zajistili přes stovku různě vzrostlých rostlin konopí setého v květináčích, dále tři pěstební stany, ventilátory, kanystry s hnojivem, osvětlovací rampy a další předměty potřebné pro pěstování marihuany. Všechny tyto důkazy budou podle policistky důležité pro trestní řízení. Rostliny pak byly odeslány k odbornému zkoumání, aby se zjistilo, jak velké množství účinné látky obsahují.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a na případu nadále pracují,“ sdělila Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x