Strážníci pomohli muži, kterého zaživa žrali červi

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Otřesný pohled se naskytl strážníkům, kteří se rozhodli zkontrolovat bezdomovce na zlínském nádraží. V mokvajících ránách na nohou měl živé červy, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Hlídka zrovna prováděla běžnou kontrolu nádražní budovy železniční stanice Zlín střed. Neunikl jí pohled na nevábně zapáchajícího muže zanedbaného vzhledu, který byl zjevně pod vlivem alkoholu.

„Strážníci následně zjistili, že se jedná o 56letého muže z okresu Kroměříž, který si stěžoval na potíže s chůzí a intenzivní bolest na nohou. Vzápětí se strážníkům naskytl pohled na oteklé nohy, na nichž byly mokvající a silně zapáchající rány, ve kterých se dokonce nacházeli červi,“ upřesnil Janík.

Prostřednictvím stálého operačního centra Městské policie Zlín byla na místo přivolána zdravotnická záchranná služba, která muže převezla k odbornému ošetření do krajské nemocnice. Ještě před příjezdem zdravotníků provedli strážníci orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem. To prokázalo, že mu v organismu aktuálně kolovalo přes 2,8 promile.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x