Strážníci ve Valašském Meziříčí mají nové služební auto

foto: město Valašské Meziříčí
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Valašskomeziříčští strážníci mají novou posilu do svého vozového parku. Je jí ekologický hybrid značky Hyundai.

Valašskomeziříčští strážníci mají novou posilu. Je jí ekologický Hyundai TUSCON Plug-in Hybrid, který rozšířil vozový park městské policie. Díky novému autu se zvýší akceschopnost strážníků během monitoringu města a místních částí. Sníží se navíc každodenní provozní náklady na pohonné hmoty.

Hlavním důvodem nákupu bylo doplnění vozového park v rámci pravidelné modernizace vybavení městské policie.

„Abychom dokázali pružně reagovat na aktuální dění v ulicích města a potřeby jeho občanů potřebujeme mobilní hlídku s adekvátním vybavením. Po 12 letech provozu současné Škody Yeti už bylo třeba provézt obměnu vozového parku,“ vysvětlil Jan Camfrla, ředitel Městské policie Valašské Meziříčí.

Za pořízení nového vozu zaplatila radnice bezmála 820 tisíc korun.

„V porovnání cena/výkon se jedná o nejvhodnější variantu služebního vozidla, které jsme mohli pro potřeby městské policie pořídit. Díky kombinaci elektrického a benzinového motoru navíc očekáváme výrazné snížení nákladů při každodenním provozu. Zároveň tak pokračujeme v modernizaci a ekologizaci městského vozového parku,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek.

Valašské Meziříčí již dlouhodobě investuje do ekologických vozů. Od roku 2017 radnice využívá elektromobil Hyndai IONIQ. Letos v červnu navíc do městských ulic vyjely nové autobusy MHD na ekologický CNG – stlačený zemní plyn.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x