Středa ve znamení požárů: v Hluku hořelo osobní auto, v Kroměříži rodinný dům

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Hned u dvou požárů zasahovali v průběhu středy profesionální a dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji. V prvním případě šlo o požár osobního automobilu v Hluku, o několik hodin později hasili požár rodinného domu v Kroměříži.

K prvnímu požáru došlo ve středu v odpoledních hodinách v Hluku na Uherskohradišťsku, kde hořel osobní automobil. Na místo vyrazila profesionální jednotka ze stanice Uherské Hradiště spolu s dobrovolnými hasiči z Hluku a Vlčnova. V době příjezdu profesionálních hasičů již měla místní dobrovolná jednotka požár pod kontrolou.

Díky rychlému zásahu se podařilo plameny včas uhasit, přesto byla škoda na vozidle vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčinou požáru byla technická závada,“ uvedli krajští hasiči na facebooku HZS Zlínského kraje s tím, že událost se obešla bez zranění.

Přesně v 18:29 hodin byl ohlášen požár rodinného domu v Kroměříži – Drahlově. V době příjezdu prvních jednotek již byla část domu v plamenech.

Hasiči okamžitě vypnuli instalovanou fotovoltaiku a nasadili tři útočné proudy. Po lokalizaci bylo nutné rozebírat propadlou střechu a pomocí termokamery dohledávat skrytá ohniska. Požár byl zlikvidován v 19:46 hodin,“ informovali hasiči.

U požáru zasahovali profesionální hasiči z Kroměříže s třemi cisternami a výškovou technikou, a dobrovolné jednotky ze Zdounek, Kroměříže a Šelešovic. Událost se naštěstí obešla bez zranění.

Dům byl předán majiteli, přičemž místní dobrovolná jednotka zůstala na místě na dohlídku. Příčina a výše škody jsou stále v šetření,“ dodali hasiči.

Zobrazit fotogalerii >>