Středeční odpoledne ve znamení hrozivě vypadajících dopravních nehod

Dopravní nehoda na silnici I/69. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – U série tří dopravních nehod zasahovali během středečního odpoledne profesionální i dobrovolní hasiči. Na silnici I/69 v Liptálu sjelo ze silnice nákladní vozidlo, v Uherském Hradišti se srazila cyklistka s osobním automobilem a ve Vizovicích narazil osobák do betonového sloupu.

K první z nehod byli hasiči vysláni ve 14:25 hodin do Liptálu na silnici I/69. Hasiči byli na místě do deseti minut.

Jak bylo velitelem zásahu potvrzeno, řidič se svým vozem havaroval mimo komunikaci a zůstal v něm zaklíněn na místě řidiče,“ informovali krajští hasiči na svém facebookovém profilu.

Vrak byl po nehodě zapřený o vzrostlý strom, což záchranu zraněného velmi komplikovalo. Hasiči se mohli k muži dostat pouze z jedné strany.

Za pomoci hydraulického zařízení byl muž z vozu po asi dvaceti minutách vyproštěn a do své péče si jej převzali zdravotníci,“ pokračovali hasiči s tím, že vytažení a odvoz automobilu si následně zajistil majitel.

K hrozivě vypadající nehodě vyjížděli po čtvrté hodině odpoledne profesionální hasiči z Uherského Hradiště do ulice U Brány, kde se střetl osobní automobil s cyklistkou. Ta utrpěla zranění.

Vzhledem ke vzdálenosti od stanice byli hasiči u nehody do dvou minut. Zraněná cyklistka byla při vědomí mimo komunikaci, a po příjezdu zdravotnické záchranné služby hasiči pomohli zdravotníkům s jejím transportem,“ přiblížili nehodu hasiči.

Kolo bylo zaklíněno pod vozidlem, a proto bylo nutné jej vyprostit pomocí pneumatických zvedacích vaků.

Další dopravní nehoda zaměstnala hasiče odpoledne ve Vizovicích v ulici Razov, kde malé osobní vozidlo Renault Twingo narazilo do betonového sloupu u komunikace. Přeražený sloup následně spadl na vozovku a zablokoval dopravu.

Řidička byla v době příjezdu mimo vozidlo, a po prvotním ošetření byla odvezena do nemocnice. Velitel si k události povolal technické služby a zástupce distributora energií. Po odstranění drátů a betonového sloupu byla vozovka po necelých dvou hodinách zprůjezdněna,“ dodali k poslední nehodě hasiči.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->