Střípky a stíny nehorkého léta

Foto: Zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Léto a prázdniny jsou v plném rozběhu. Turistů všude kolem nás jako máku. A že jsou hodně všímaví. A taky zvědaví. Jako třeba jedna hnědá koza v obci pár kilometrů za Zlínem. Vidí věci pěkné, ale bohužel také přímo odstrašující...

Tak třeba lázně, už se rozjely na plné obrátky. Platí to v případě jednoho malého „ptáčka“, který si v Luhačovicích našel dočasný pobyt ve kmenu jednoho ze stromů. Jinak je v báječných Luhačovicích plno a to je po koronavirové krizi dobře.

Ale Zlínský kraj a lázně, to nejsou zdaleka jenom Luhačovice. Docela příjemný pohled se nabízí třeba nedaleko Buchlovic na Smraďavce. Parádní je nové umělé jezero a chcete-li mít štěstí, neváhejte obětovat nějakou tu kačku. Kolik mincí vhodíte do studny štěstí, tolikrát vás paní Štěstěna políbí.

Přímo odstrašující je ale pohled turistů i místních v kdysi nádherném prostředí tenisového areálu ve Všemině. Nedaleký hotel vypadá slušně, ovšem zmíněný areál je zarostlý vysokými keři i stromy, tamní klubovna i hala žalují a žalují. Brrrrr.

Trpaslíci u Luhačovické přehrady jsou také pozornými diváky. V jejich okolí moc pěkná podívaná. Přehrada působí opravdu jako turistická chlouba.

Jen se jaksi pokud možno nesmějí zmínění malí sádroví muži mrknout o pětadvacet kilometrů dál. Zlínské nádraží je teď frekventované více než kdy jindy. Krajské město má ve svém centru něco, zač se musejí místní stydět.

Mimochodem ujišťování kompetentních o tom, že se změní do moderna je opravdovým a letitým evergreenem…

Ještě, že jedna mladá maminka má tak nádherné kytky. Dodejme ovšem, že její kouzelná zahrada je už pár kilometrů u sousedů, v Jihomoravském kraji.

Prohlédněte si naši fotogalerii… vše, co napsáno, je i v obraze.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x