Suchý únor byl i na silnicích Zlínského kraje

Měsíc únor byl k silničářům milosrdný. Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zimní údržba silnic má za sebou další měsíc. Počasí bylo k silničářům v únoru poměrně milosrdné, výkony při pluhování a posypu krajských silnic byly nižší než dlouhodobé průměry za minulých pět nebo deset let.

Během února na území Zlínského kraje, zejména v nižších polohách, příliš nesněžilo. „Nezaznamenali jsme problémy s vysokou vrstvou sněhu. Na většině silnic se vyskytoval sníh zpravidla jen v síle několika málo centimetrů. Silničáři se spíše setkávali s problémem přimrzání,“ zhodnotil únorový průběh zimy ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Na území Zlínského kraje silničáři během druhého měsíce roku 2022 utratili za zimní údržbu silnic II. a III. třídy 24,5 milionu korun.

Část zimní techniky (sypače s radlicemi) u jednotlivých společností Správa a údržba silnic se již v tomto období přestavuje na letní využití. „Kolem poloviny března už začnou silničáři s úklidem vozovek po zimě a s opravou výtluků,“ řekl provozně-technický náměstek ŘSZK Radek Berecka.

Zatím se zdá, že vozovky v kraji po uplynulém zimním období nejsou nijak nadprůměrně poškozeny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x