Sushi, čaj i saké. Co nabídne Den Japonska ve zlínské zoo?

foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – V neděli v Zoo Zlín doslova ožije Japonsko. V zahradě Mu-Shin se návštěvníci dozví zajímavosti z japonské kultury, ochutnají sushi a nebudě chybět ani saké.

V největší japonské zahradě České republiky v neděli 9. června ožije japonská kultura, kterou návštěvníci budou moci ochutnat všemi smysly. A kde že tato zahrada je? Přímo ve zlínské zoo! Den Japonska láká příchozí do části Mu-Shin, kde se seznámí se zajímavostmi Země vycházejícího slunce.

Od 11.00 hodin začnou dílničky pro děti i dospělé. Právě tady si lidé budou moci „osahat“ japonskou kulturu a tamější zvířata. A vyrobí si speciální pohyblivé ryby nebo náramky.

O dvě hodiny později začne poznávání Japonska chutí, přesněji chuťovými pohárky. Návštěvníci se budou moci osobně zúčastnit čajového obřadu a dát si šálek tohoto lahodného pití. Doplní ho typický japonský zákusek, který se při těchto obřadech podává. Kromě toho se zájemci mohou těšit na ochutnávku sushi včetně přípitku rýžovým vínem saké.

Třešničkou na dortu potom bude výstava bonsají Petra Hrona. Ten je spolutvůrcem zlínské japonské zahrady a předseda Bonsai klubu Brno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x