Svatba tak trochu jinak…na Lysé hoře

Foto: Zlin.cz
LYSÁ HORA - Vyšlapat na královnu Moravskoslezských Beskyd je samo o sobě hezký turistický výkon. Lysá hora měří 1323 nadmořských metrů. V letošním babím létě sem turisté míří za panoramatickými výhledy a lá dokonalost sama. A pak jsou i tací, kteří si k tomu ještě něco přidají...

Jako třeba Alena a Jiří. Ona je z Havřic, tedy místní části Uherského Brodu a pracuje v luhačovických lázních, on bydlí v Huslenkách na Vsetínsku, provozuje obchod se zdravou výživou. Poprvé se potkali na magické Lysé hoře na Prvního máje před pěti lety. Teď si tam coby novomanželé Kořenkovi řekli své ano. Unikátní místo svatební.

„Ale Kořenkovi v tom nebyli sami, na Lysé jsem po půlhodině oddávala i další pár, to jsou Brňané Libor a Anita Hradilovi,“ udivuje starostka Ostravice Pavlína Stankayová. Mimochodem, pokud by se manželé posunuli vždy o pár desítek kroků dál, už by připadli oddávajícím z dalších dvou obcí, tak pozoruhodné to je na vrcholu nejvyšší hory Moravskoslezských Beskyd.

Novomanželé Kořenkovi i Hradilovi se před svatbou vůbec neznali, nezávisle na sobě si vyrobili svatební oblečení, tedy parádní trička s označením ženich a nevěsta, stejně tak se vybavili i jejich svědci.

„Pro nás to byla logická volba, jsme dlouholetými účastníky beskydských extrémních závodů. Výšlap na Lysou a posvatební sešup zpátky do Ostravice pro nás byly jen takovým minitréninkem, druhý den jsme už šlapali na „svatební cestu“ na Kohútku,“ komentoval hodiny svatební Jiří Kořenek.

„Já myslím, že lepší místo pro svatbu nemůže pro ctitele a milovníky přírody existovat,“ dodal další novomanžel Libor Hradil.

Běžně oddává paní starostka z Ostravice na posvátném vrcholu ročně zhruba pět párů, tyhle dvě svatby byly v „koronaroce“ první.

A ještě zajímavost, za svědky šli manželům Kořenkovým dcera a zeť paní Aleny. Ti se nedávno také brali. Nutno říci, že měli svatbu přeci jen méně „unikátní“. Konala se v kostele v Korytné na Uherskohradišťsku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x