Svědek pomohl strážníkům dopadnout muže, který se vloupal do pizzerie

Foto: MP Zlín
ZLÍN - Pohotový svědek, který před pár dny v noci vytočil linku tísňového volání 156, má velký podíl na úspěšném dopadení muže, který poškozoval cizí majetek a vloupal se do provozovny rychlého občerstvení. Serveru Zlin.cz řekl o případu mluvčí zlínských městských policistů Pavel Janík.

„Krátce po druhé hodině přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení, že se v centru města nachází agresivní mladý muž. Svědek operačnímu důstojníkovi sdělil, že dotyčný vyvrátil odpadkový koš, převrhl stůl u prodejny pizzy, rozbil u této provozovny skleněnou výplň a následně vnikl dovnitř. Na místo tak okamžitě zamířily nejbližší motorizované hlídky,“ popsal Janík.

O dvě minuty později podle jeho slov strážníci vyzvali podezřelého, aby vyšel z objektu ven.

„Tomu muž vyhověl a vzápětí bylo zjištěno, že se jedná o jednadvacetiletého muže ze Zlína, kterému v organizmu koluje na 2,3 promile. Ke svému jednání nebyl schopen uvést nic kloudného, ale nejspíše si byl vědom toho, že udělal něco nepatřičného. Sám sebe totiž označil hanlivým výrazem pro zevní ženský genitál,“ popsal mluvčí městské policie.

Strážníky tím podle sdělení Pavla Janíka ovšem nijak neobměkčil. „Pro podezření z přečinu krádeže jej omezili na osobní svobodě a předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie,“ uzavřel vyprávění Janík.

--> --> --> --> -->