Svoz použitých vánočních stromků potrvá v Hradišti do poloviny února

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Uherské Hradiště)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Také v Uherském Hradišti zajistí město svoz použitých vánočních stromků. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

Všechny domácnosti se po Vánocích začnou zbavovat vánočních stromků. „Prosíme občany, aby vánoční stromečky ukládali pouze na místa k tomu určená a předcházeli tak zvýšenému nepořádku ve městě,“ konstatoval Pášma.

Stromky budou jako každý rok v určené dny sváženy. Ideálním řešením je odstrojený vánoční stromek dopravit do sběrného dvora. V případě, že občan tuto možnost nemá, je nejvhodnějším řešením položit stromek u nejbližšího kontejnerového stání.

V roce 2021 se svoz vánočních stromků od kontejnerových stání koná každé pondělí v období od 4. ledna do 15. února. Proto je nejvhodnějším dnem pro uložení stromku ke kontejnerovému stání vždy neděle před tím. „Žádáme občany, aby v žádném případě neodkládali stromky na jiná místa, například do vnitrobloků, ke komunikacím a chodníkům. A zejména prosíme, aby občané stromky nevhazovali do nádob na odpady,“ dodal Pášma.

Svezené vánoční stromky budou následně štěpkovány a vzniklá štěpka bude ekologicky využita.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x