Sylva znovu v zastupitelstvu, Fryšták ctí svoji paní učitelku

Foto: zlin.cz
FRYŠTÁK - Devítiprocentní zisk pro ODS. To znamená v sedmnáctičlenném městském zastupitelstvu Fryštáku jediný mandát. A když jediný, pak pro Sylvu Knedlovou. Až bude za čtyři roky v tomto čase skládat účty svým voličům a nepochybně znovu kandidovat, bude jí chybět čtvrt roku do jejích 93. narozenin. Teď je ale teď, je jí pouhých 88.

„I tak bude naše paní učitelka Sylva Knedlová určitě jednou z nejstarších zvolených lidí v celé republice, tedy těch, kteří se chtějí podílet v zastupitelstvech na chodu měst a obcí,“ má jasno Pavel Gálík, dosavadní místostarosta a teď lídr vítězného uskupení Nezávislých.

To, že Sylva Knedlová má svůj hlas a váhu nejen při jednání zastupitelstva bezmála čtyřtisícového Fryštáku, je víceméně jasné.

„Je to prostě osobnost, učila tady vlastně každého, třeba včetně mého osmdesátiletého otce a samozřejmě mne. Mezi dětmi je i dnes oblíbená, má přirozený respekt, to platí i v politice, vždyť kromě těch, kteří se přistěhovali, měla coby učitelka na starost vlastně všechny zastupitele,“ zamýšlí se Gálík.

„Politika je o tom, abychom se dokázali domluvit, aby se nám žilo lépe, je to umění a s učitelstvím souvisí. Vždycky je to o jednání lidí s lidmi, naslouchání a učení se,“ má jasno Sylva Knedlová, která se drží nadále v dokonalé kondici a mohla by být příkladem pro ostatní.

„Kdybych byl třeba ve své sedmdesátce za patnáct let tak vitální, jako je ona dnes, byl bych spokojený,“ tvrdí Pavel Gálík, který se rozhodně po vítězství ve volbách nezříká budoucí role starosty. Ale pozor…

„Pozor, vítěz voleb se automaticky starostou nestává, bude teď hodně záležet i na povolebním vyjednávání,“ má jasno stejně jako legendární paní učitelka, která nikdy nechyběla coby zastupitelka na radnici ve Fryštáku od roku 1990.

To je ovšem jen menší část času, který věnuje škole a dětem. Letošní školní rok je její sedmdesátý v nepřetržité řadě !!!

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x