„Teď chytáš za tým nebe“. S Romanem Čechmánkem se ve Vsetíně loučily stovky fanoušků

Foto: VHK Robe Vsetín, Patrik Žák
VSETÍN – Stovky fanoušků přišly dát ve středu v podvečer ve Vsetíně sbohem nedávno zesnulému hokejovému brankáři Romanu Čechmánkovi. Vsetínský klub se s legendou loučil v prvoligovém zápase s Baníkem Sokolov, kterému předcházel symbolický pochod fanoušků.

Davy fanoušků oblečených do smuteční černé vyšly od restaurace U Marka a pokračovaly směrem k zimnímu stadionu Na Lapači. V čele průvodu nesli fanoušci transparent s nápisem Legenda a s číslem 23, které bylo ve vsetínském klubu s Čechmánkem spojeno. Pochod se na chvíli zastavil na náměstí, kde fanoušci symbolicky odpálili 23 světlic a lidé začali spontánně tleskat. U vstupu do hokejového stánku pak vsetínský klub připravil pietní místo, kde mohli fanoušci zapálit svíčku nebo nechat vzkaz.

Vzpomínání na legendárního brankáře pokračovalo i při zápasu se Sokolovem. Před úvodním buly se na ledě objevily děti Romana Čechmánka, synové Roman a Jakub a dcera Kateřina, v doprovodu sportovního manažera Vsetína Radima Tesaříka. „Děkujeme všem, kteří se dnes přišli rozloučit s naším tatínkem. Moc si vážíme, že se rozloučení může konat právě na Lapači. Roman zde prožil ty nejlepší roky svého života a velmi si to užil,“ uvedli podle serveru onlajny.com.

Zaplněný stadion pak uctil památku klubové legendy minutou ticha. Valaši nastoupili do utkání se Sokolovem se smutečními černými páskami na rukávech a nášivkami s číslem 23 na dresech, kterými budou vzdávat hold Romanu Čechmánkovi po zbytek sezóny. Utkání se přerušilo symbolicky ve 23. minutě, kdy fanoušci připravili působivé choreo s nápisem „Teď chytáš za tým nebe #23“. Poté následoval dlouhý potlesk vestoje.

Roman Čechmánek byl jednou z velkých postav vsetínské klubové historie. Do povědomí se dostal už v roce 1994, kdy byl u postupu Vsetína do extraligy, následně pak klubu vychytal pět titulů v řadě. Trojnásobný mistr světa a náhradní gólman na zlaté olympiádě v Naganu – to vše je zapsáno zlatým písmem v hokejové historii České republiky. Naposledy působil jako šéftrenér hokejové mládeže v Uherském Hradišti.

Čechmánek zemřel v noci na neděli ve věku 52 let. Pitva podle policie prokázala, že nespáchal sebevraždu a na jeho smrti se nepodílel nikdo jiný. Přesná příčina úmrtí však není známa.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x