Televize TVS natáčí Špetku Slovácka 2. Pokračování oblíbeného seriálu nabídne 24 nových receptů

Foto: Kateřina Nosková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V jedné z památkových chalup Skanzenu Rochus je od 11. dubna pořádně rušno. Poklidný život, který zde za normálních okolností doprovází jen občasné bečení ovcí, v těchto dnech rozvířil televizní štáb regionální televize TVS. Točí se zde totiž pokračování oblíbeného seriálu o vaření Špetka Slovácka 2!

První řada kulinářského seriálu Špetka Slovácka se rodila v letech 2015-2016 pod režisérskou taktovkou Jaromíra Šallé. Tehdy vzniklo celkem 27 epizod, které měly ve vysílání televize TVS velký divácký úspěch a oblibě se stále těší i na internetu.

O druhé řadě seriálu Špetka Slovácka jsem přemýšlel už nějaký čas. Ale ten rozhodující impuls přišel s úspěchem první řady, kterou jsme na podzim poskytli portálu STREAM.cz. Za půl roku vidělo jednotlivé, osm let staré epizody skoro 650 tisíc nových diváků. A to je velmi dobrý argument pro pokračování v této hezké práci,“ uvedl jednatel televize TVS Jan Dudek.

Právě divácká odezva tak byla hlavní motivací, proč se televize TVS rozhodla natočit pokračování seriálu, v němž znovu ožijí osvědčené recepty našich babiček, podle kterých si můžete uvařit nebo upéct tradiční a oblíbené pokrmy slovácké kuchyně. Ty opět vzešly z Kuchařky tradičních receptů na Slovácku, jejímž tvůrcem je Region Slovácko.

Svým formátem navazuje Špetka Slovácka 2 na svou o osm let starší sestru. „Nějaká vyložená změna konceptu není. Opět jde o recepty a o to, aby se diváci podle nich naučili něco uvařit. Můžu ale prozradit, že místo toho vyskakovacího animovaného strýčka ze seriálu Slovácko sa nesúdí budeme mít živého strýčka Slávka,“ prozradil novinku režisér pořadu Pavel Göbl, který je podepsán například pod filmy Tichý společník nebo Veni, vidi, vici.

Hlavními protagonisty, kteří nechají diváky doslova nahlédnout pod pokličku, bude šestice zkušených kuchařů z Hluku, Bánova a Bystřice pod Lopeníkem. Sekundovat jim bude ostřílená Petra Kučerová, která se role moderátorky a pomocné kuchařky ujala už v první řadě seriálu.

Nacházíme se v novém prostředí, první řadu jsme natáčeli v Památkovém domku v Kunovicích, tentokrát jsme ve Skanzenu Rochus v Uherském Hradišti. Domeček je podobný – starý, hezký, fotogenický… věřím, že na kameře bude vypadat krásně! Oproti minulému natáčení vaříme tentokrát místo dvou jídel čtyři jídla denně, takže je to docela náročné jak pro kuchařky, tak pro štáb. Natáčecí dny jsou poměrně dlouhé,“ přiblížila vznik seriálu Petra Kučerová.

Tvůrci pořadu tentokrát připravili celkem 24 nových receptů, které svou povahou korespondují s jednotlivými měsíci v roce. Diváci se tak mohou tešit například na vrany, klobásovou máčku, svíčkovou, cvíboch, mrkváně, trdelník, čučkovou polévku, ušmúraný regiment a mnoho dalšího.

Nejvíce mi zatím chutnalo pečené jehněčí. Celkově je to moc příjemná práce. Člověk se nají a dokonce si někdy i něco odveze domů…“ usmíval se Pavel Göbl, kterému přizvukovala i Petra Kučerová: „Ochutnávka je samozřejmě na tomto projektu asi to nejkrásnější. Zatím jsme ochutnali úplně všechno, co se uvařilo, a všechno bylo skvělé. Divákům můžu slíbit, že pokud si podle Špetky Slovácka sami uvaří, určitě nebudou litovat,“ zve ke sledování kulinářského seriálu televize TVS oblíbená moderátorka.

Špetka Slovácka 2 by se ve vysílání televize TVS měla objevit už letos na podzim. Čekání na premiéru si můžete zkrátit zhlédnutím první řady seriálu, kterou najdete na webu itvs24.cz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x