Téměř šest desítek prvodárců přišlo do Uherskohradišťské nemocnice darovat „450 ml naděje“

Na akci 450 ml naděje dorazily desítky prvodárců. Foto: Uherskohradišťská nemocnice
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hematologicko transfuzní oddělení Uherskohradišťské nemocnice se již po páté zapojilo do celostátního projektu „450 ml naděje“, jehož cílem je přivést k bezplatnému darování krve nové mladé zájemce z řad veřejnosti. Z celkového počtu 80 dárců se ve čtvrteční dopoledne dostavilo k prvnímu odběru 56 zájemců.

„Akce na nábor prvodárců je v Uherskohradišťské nemocnici vždy úspěšná. Před třemi lety jsme zde dokonce zaznamenali rekordních sto třicet odběrů. V dnešní „covidové“ době je celkově zájem o dárcovství krve menší, o to víc nás těší dnešní skvělá účast,“ říká Xenie Mráčková, koordinátorka projektu.

„Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří dnes přišli. Obecně je spolupráce s našimi dárci perfektní, nicméně je třeba naši základnu omladit a díky této akci se nám to úspěšně daří,“ sděluje MUDr. René Kamrla, zástupce primářky hematologicko transfuzního oddělení.

Ke svému prvnímu odběru se dostavil také Jakub Hrubý z Jankovic. „Žijeme v podivné době, kdy se lidé mezi sebou často zbytečně hádají. Krev máme všichni společnou a její darování vnímám jako gesto toho, že je zapotřebí lidské spolupráce,“ komentuje důvody svého rozhodnutí darovat krev pan Hrubý.

Dárcovské odběry probíhají v Uherskohradišťské nemocnici každý pracovní den od 7:00 do 10:30 hod., (v čase od 7:00 do 9:30 pro prvodárce).

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x