Tenis na kroměřížské Bajdě: mládí i dokonalý inventář

V Kroměříži na Bajdě to žije tenisem prakticky nepřetržitě. Foto: zlin.cz
KROMĚŘÍŽ - "Já jsem tady prosím inventář," hlásí ve svém království správce kurtů Tenisového klubu Bajda Kroměříž Jiří Remeš. V útulném areálu si to jaksi nelze představit bez tohoto pána. Osmdesátiletý nezmar tu coby muž pro všechno pracuje už jedenatřicet let.

„Jestli by tady u nás měl mít někdo sochu, tak určitě Jirka. Přichází ráno v šest, končí před desátou večer, jsme moc rádi, že ho máme, a věřím, že ho ani nenapadne, aby skončil,“ povídá zvesela zdejší šéftrenér Petr Gregor.

Společně s kolegyněmi má práce dost a dost, zrovna tu vrcholí velký dorostenecký turnaj. Své osmnácté narozeniny přímo stylově, vítězstvím mezi jednotlivci i ve čtyřhře, oslavil ostravský Šimon Mališ, jeho poslední vítězný return v duelu s Alanem Matyášem, kterého zdolal po vyrovnaném boji 6:4 a 7:6, byl přímo excelentní, obrovská pecka.

„To nejlepší na konec, ne?“ zubil se vysoký mladík.

Když zápolení kluků i děvčat skončí, vrhá se do práce právě zmíněný správce Jiří Remeš a jeho kolegové už přemýšlejí, co dál.

„My máme zájem jak o závodní hráče, tak o rekreanty, dbáme na nejmenší i na dříve narozené. Akcí je spousta, v září zakončí hlavní část závodní sezóny velký turnaj v baby tenisu pro nejmladší talenty,“ vypočítává další aktivity členka výboru klubu Dagmar Vodáková.

Už tuto sobotu se na Bajdě v Kroměříži hraje velmi oblíbený Kmotr cup.

„Letitá, tradiční a podle mne úžasná akce pro amatéry. Skvělá hlavně proto, že tu vládne nesmírně přátelská atmosféra, to se musí zažít a užít,“ láká další ze zdejších aktivních tenistek, řadu let europoslankyně a dnes náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Olga Sehnalová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x