Tenisová srdce na pravém místě

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Dobře udělali, když spojili zahajovací klubový turnaj sezóny s ušlechtilou myšlenkou. Členové Tenisového klubu Zlín se už podruhé spojili se spolkem Srdce na pravém místě, tedy s organizací, která pomáhá. Pomáhá rodinám, které pečují o děti, jež bojují o své místo na světě a perou se statečně se svými zdravotními handicapy.

Což je případ Lukáše a Dagmar Žálkových. Jejich rok a půl malý Robinek bojuje se svalovou slabostí. Potřebuje finančně náročné neurorehabilitace a díky nim se jeho stav utěšeně zlepšuje. A právě pomoc organizace Srdce na pravém místě je podle maminky Dáši neocenitelná.

„Moc díky Jakubu Kohoutkovi a jeho spolupracovníkům, moc díky taky zlínským tenistům, jsme opravdu rádi za každý dobrý čin, finance nám pomáhají k náročným pobytům s rehabilitacemi, ještě jednou díky,“ poděkovala maminka Dáša.

„Nám se už pro děti se zdravotními trablemi na jejich překonání povedlo díky sponzorům vybrat přes osm milionů korun, dobří lidé v dobrých firmách samozřejmě žijí, to mne naplňuje radostí a pocitem, že za osm let naší činnosti jsme dokázali opravdu pomáhat. Samozřejmě nekončíme a jedeme dál. A moc si vážíme toho, že pomáhají třeba i zlínští tenisté, prostě mají srdce na správném místě,“ komentoval 17 tisícovou částku vybranou na turnaji Jakub Kohoutek, šéf spolku Srdce na správném místě.

S parádními pocity tak mohli tenisté načít své oblíbené jarní setkání v areálu Na Vršavě.

„Napřed jsme trochu kličkovali mezi kapkami deště, pak se počasí umoudřilo, což jsme vzali do své režie a hrálo se za ideálního počasí. Ve finále si poměrně snadno poradila dvojice Pastyřík, Ostravský s o generaci starším deblem Polínek, Čada a zaslouženě získala prvenství. Tentokrát ale myslím, že vyhráli úplně všichni, kteří se zúčastnili a přispěli dobré věci. Díky tenistům, díky spolku Srdce na pravém místě a malému Robinkovi přeji plné uzdravení,“ shrnul pozitiva úvodní klubové akce předseda TK Zlín a ředitel turnaje Jan Macharáček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x