Tento týden začínají přípravné práce na stavbě silnice I/35 Lešná – Palačov

Plánovaná trasa Palačovské spojky. Foto: vizualizace ŘSD
VSETÍNSKO - Přípravné práce na stavbě silnice I/35 Lešná – Palačov zahajuje v tomto týdnu Ředitelství silnic a dálnic ČR. Půjde o skrývku ornice, kácení dřevin a záchranný archeologický průzkum.

Cílem této stavby je převedení evropského sil­ničního tahu, který je využíván zejména pro tranzitní dopravu, ze současné velmi vytížené trasy silnice I/35 na kapacitní čtyřpru­hovou silnici I/35 v nové trase s napojením na dálnici D48 u Palačova.

„Vybudování takzvané “Palačovské spojky” nejvíce uleví městu Hranice a také obcím, přes které je nyní vedena doprava po silnici I/35, tj. Hustopeče nad Bečvou, Milotice nad Bečvou, Teplice nad Bečvou,“ uvedl mluvčí ŘSD ČR Jan Rýdl.

Aktuálně probíhá výběrové řízení na zhotovitele hlavních stavebních prací. Jedná se o novostavbu komunikace I/35 mezi obcemi Lešná a Palačov, rekonstrukci dálnice D48 Dub – Palačov a novou mimoúrovňovou křižovatku silnic D48 a I/35 – MÚK Palačov. Silnice I/35 i dálnice D48 jsou navrženy jako čtyřpruhové směrově rozdělené silniční komunikace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x