Tomáš slavil osmnáctiny. Stylově ve volební místnosti

Tomáš Mozola, foto: rodinný archiv
BRUSNÉ - To se někdo uměl narodit...Jako třeba Tomáš Mozola z Brusného na Kroměřížsku. Mladý muž ještě v pátek volit nemohl, ale pozor, v sobotu už ano, dožil se přesně krásných osmnáctých narozenin, a tak se ve druhý volební den mohl vydat volit.

Dorazil společně s celou rodinou, má dva sourozence, starší Lucie už mohla také odevzdat hlas, rodiče rovněž, jen na mladšího brášku Jakuba se ještě nedostalo.

„O tom, že půjdu u nás v Brusném volit, jsem měl jasno od chvíle, kdy jsem se dozvěděl termín voleb. Docela se o dění kolem nás zajímám, tak to byla u volební urny vlastně stylová oslava narozenin,“ říkal Tomáš, student zlínské průmyslovky.

Čerstvý volič je širokému okolí známý jako sportovec. Hraje házenou, a aby to bylo zajímavější, hned ve dvou rivalských oddílech. Jak v Bystřici pod Hostýnem tak také u sousedů v Holešově.

„Určitě jsme se s kluky bavili o tom, že půjdeme volit, prakticky všichni kamarádi, jimž už je osmnáct a víc, se do volebních místností vypravili,“ připomíná Tomáš fakt, že volební účast v parlamentních volbách byla letos hodně slušná a platí to i mezi mladými.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x