TOP vínem Slovácka je Rulandské šedé z Vinařství Rochůz. Bodovala i vína z Blatnice pod Svatým Antonínkem

Foto: Zlínský kraj
POLEŠOVICE - Soutěž TOP víno Slovácka 2022 zná své vítěze. Stalo se jím Rulandské šedé z Vinařství Rochůz Uherské Hradiště. V kategorii nejlepší kolekce vín zazářilo Vinařství Bílé Karpaty z Blatnice pod Svatým Antonínkem.

Letošního 13. ročníku soutěže se zúčastnilo celkem 24 vinařů ze Zlínského kraje a přilehlých obcí Blatnička a Blatnice pod Svatým Antonínkem. Ti se o víkendu sešli v Polešovicích na tradiční Vinařské slavnosti s otevřenými sklepy, během níž se také vyhlášovaly výsledky soutěže TOP víno Slovácka.

Letošní ročník se vydařil a vína byla vynikající, složitější to měli jen hodnotitelé, kteří měli na výběr z celkem 118 vín, z nichž bylo 99 bílých, 14 červených a 5 růžových.

Samotné rozhodování se uskutečnilo už 10. srpna. Vína degustovalo patnáct hodnotitelů v čele s bývalým ministrem zemědělství Jakubem Šebestou a místopředsedou České asociace degustátorů Janem Dunovským,uvedl předseda Agrární komory Uherské Hradiště Martin Moulis.

Vinařské setkání bylo obnoveno po třech letech a zúčastnil se ho i hejtman Zlínského kraje Radim Holiš nebo ministr zemědělství Zdeněk Nekula. Ten poznamenal, že je potřeba, aby se podobné soutěže konaly a vinaři se mezi sebou potkávali a soupeřili, kdo přijde s něčím lepším.

Všechna slovácká vína jsou vynikající. Jedno je lepší než druhé! Klobouk dolů nad celoroční prací všech vinařů,“ nechal se slyšet ministr zemědělství České republiky Zdeněk Nekula.

Vítězům gratuluji a všem vinařům děkuji za kvalitní vína, která v našem kraji vyrábějí,“ uzavřel hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x