Trenér Svědík prodloužil smlouvu se Slováckem. V klubu zůstane až do roku 2025

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Vedení 1. FC Slovácko se dohodlo na prodloužení smlouvy s Martinem Svědíkem. Úspěšného trenéra si pojistilo až do léta roku 2025.

Obě strany informovaly o prodloužení smlouvy na tiskové konferenci před jarní částí sezony.

Dohodli jsme se s trenérem Svědíkem a prodloužili jsme smlouvu o dva roky. Potáhneme klub dál, což je dobrá zpráva i pro hráče. Ti pod trenérem i v přípravě makali opravdu hodně,“ oznámil ředitel klubu Petr Pojezný.

Prodloužení smlouvy potěšilo i Martina Svědíka. „Jsem rád, že jsem dostal důvěru dále pokračovat. Ušli jsme společně kus cesty. Prožili jsme společně dobré věci i ty horší. Ještě nebyl čas spolupráci ukončit. Pro mě jsou zde velice silné vazby jak s vedením, tak s hráči. Byla to obrovská motivace pokračovat dál. Hlavně závěr sezony pro mě byl velmi emotivní,“ uvedl Svědík hlavní důvody prodloužení smlouvy.

Svědík je hlavním trenérem Slovácka od listopadu 2018. Pod jeho vedením se klub nejdříve stabilizoval ve středu tabulky, poté dosáhl významných úspěchů v posledních dvou letech. Dosavadním vrcholem jeho působení je loňské vítězství v MOL Cupu a účast v základní skupině Evropské konferenční ligy.

Ve FORTUNA:LIZE loni Slovácko obsadilo 4. místo, na které by hráči a vedení rádi navázali i letos. Po podzimní části jim v tabulce patří průběžné 8. místo, na čtvrtou Olomouc ale ztrácí pouhé dva body.

Prioritní je jarní část. Poctivě jsme se na ni připravovali. Máme nějaké představy a nechceme od toho uhýbat. Chceme podávat co nejlepší výkony. První šestka by se nám určitě líbila, cíle máme i v poháru. Záležet bude i na vstupu do jarní části. První tři místa jsou jasná, ale zbytek tabulky je tak našlapaný, že nám nemusí vyjít tři, čtyři zápasy a můžeme se tu bavit o úplně jiných věcech,“ dodává Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x