Třetí remíza v přípravě. Za ševce proti Ružomberoku dvakrát skóroval Natchkebia

Zlínští trenéři mohli být po středečním utkání spokojení. Foto: FC Zlín
ZLÍN – I třetí letní přípravný duel fotbalistů Zlína skončil remízou. Ševci se po Líšni a Vyškovu rozešli smírně také s Ružomberokem, se kterým ve středu na stadionu pod Čebraťom hráli nerozhodně 2:2. Obě branky hostujícího týmu vstřelil Gruzínec Zviad Natchkebia, za domácí celek skóroval Múdrý, v závěru výsledek srovnal Chrien. Pro pátý tým slovenské ligy šlo o generálku na duely v pohárové Evropě.

„Pro diváky to byl zajímavý zápas, hrálo se nahoru a dolů. Na obou stranách tam bylo hodně rychlých přechodů do protiútoku i zajímavých situací. Vyhrát jsme mohli my i soupeř. Škoda, že jsme lépe nevyřešili několik momentů, gólů jsme mohli dát víc. Soupeř měl ale taky své příležitosti. Šance ale měl spíš po našich technických chybách, když jsme zaváhali v rozehrávce nebo lehce ztratili balon. Na tom ještě musíme zapracovat. Jinak v naší hře byly i dobré věci. V přechodu nahoru bylo dost rychlých prostrkávaček. Škoda, že jsme vpředu nebyli ještě více přesní, ale celkově to kluci proti kvalitnímu soupeři zvládli velice dobře, tentokrát i běžecky,“ zhodnotil duel zlínský trenér Bronislav Červenka.

Ve středečním utkání měl k dispozici i záložníka Nombila či krajního beka Čelůstku, kteří vynechali oba úvodní duely. Mimo hru naopak dál zůstávají Tkáč, Kolář, Černín a Žák, proti Ružomberoku nenastoupili ani Buchvaldek s Reiterem.

První poločas byl vyrovnaný. Ševci vycházeli z pozorné obrany, hrozili z brejků. Ružemberok byl více na míči, do mnoha šancí se ale nedostal. Účastník předkola Evropské ligy šel do vedení ve 20. minutě, kdy se prosadil Múdry.

Zlín se ale po inkasované brance zvedl a skóre ještě do přestávky srovnal. Trefil se Zviad Natchkebia, jemuž asistoval Didiba.

Gruzínský křídelník pak skóroval i ve druhém poločase, v 65. minutě svým druhým gólem v zápase završil obrat.

Ševci dál dobře bránili, protivníka zlobili. Žádnou další akci už ale nedotáhli, naopak soupeř v 81. minutě skóroval. Na konečných 2:2 upravil Chrien.

Fotbalisté Zlína další přípravný zápas sehrají v sobotu dopoledne, kdy na hřišti Polanky nad Odrou vyzvou polský celek TS Podbeskidzie Bielsko-Biała.

Přípravný fotbal:

MFK RUŽOMBEROK – FC ZLÍN 2:2 (1:1)

Branky: 20. Timotej Múdry, 81. Martin Chrien – 32. a 65. Zviad Natchkebia.

Zlín: Dostál – Polášek, Simerský, Didiba, Bartošák – Vukadinović, Kulíšek, Machalík, Natchkebia, Číž – Poznar. Střídali: Rakovan, Červinka, Slouk, Hartman, Hönig, Ovesný, Švach, Čelůstka, Ndiaye, Nombil. Trenér: Červenka.

--> --> --> --> -->