Tři, dva, jedna, jedenáct, dvanáct…start! Zimní sezóna se rozjela

Lyžařská sezona začala. Foto: Karel Palička
ZLÍNSKÝ KRAJ - A už to frčí. Na vleku a pak hlavně z kopce. Sezóna milovníků sjezdového lyžování, ale třeba i snowboardu je tady. Ve Zlínském kraji se rozjely vleky, zájem milovníků zimních radostí je převeliký.

„Kdo chce na svah se skipasem, musí se prokázat očkováním nebo prodělaným covidem v posledních šesti měsících, platí to u pokladny i při nákupu on line,“ hlásil ze zasněženého svahu na Stupavě Lubomír Orel s tím, že se tentokrát díky sněžení už nyní lyžuje v opravdu zimních podmínkách.

Což ostatně potvrzují i dvě pokračovatelky rodu, dcery Nela a Beáta.

„Fakt úžasné, moc prima, máme tu i kamarády, tak snad bude tahle sezóna tak, jak si ji každý, kdo má rád pohyb na svazích, představuje,“ radují se obě dívky.

Vleky se rozjely také na Kohůtce, anebo nedaleko odsud v Karolince.

„Báječný zimní čas. Tím, že napadl přírodní sníh se vše urychlilo a je to fakt paráda. Odjakživa mám rád číslovky 11 a 12. Tak teď o to více, 11.12. začínáme, věřím, že dlouhou sezónu,“ pravil přímo ze svahu v Karolince zdejší nestor Karel Palička.

„Dbáme na platná hygienická opatření, to je bez debat. Lidé se nám přímo u pokladny prokazují v telefonech doklady o očkování, anebo o prodělání nemoci v poledním půlroce,“ dodává zdejší šéf Jan Dudek s tím, že návštěvnost natěšených lyžařů a snowboardistů je vysoká.

Pravé zimní počasí urychluje přípravy i na dalších místech.

„U nás bychom chtěli začít příští víkend, využijeme sněhové nadílky ke zdokonalení podkladu na sjezdovce Razula, u hotelu Horal by se ale první děti mohly objevit už od pondělí, pojede tu lyžařský koberec, sezónu naplno zahájíme zřejmě příští pátek,“ konstatovala mluvčí Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích Martina Žáčková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x