Tři nové tváře ve Fastavu. Učme se jména

Zleva: Jawo, N´Gimbi, Conde (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Popravdě řečeno, chvíli to trvalo, než se nejen zlínská fotbalová veřejnost naučila vyslovovat jména poněkud exotických pozdějších opor. Však víte - třeba Beauguel, Traoré či Ekpai. Všichni se ve Zlíně v době docela nedávné vykopali a zamířili do klubů řekněme zatím věhlasnějších značek.

Zatímco se zmínění plejeři vyslovovali docela dobře, možná mírně složitěji psali, teď to bude pro reportéry i píšící žurnalisty chvíli fuška.

Každopádně by to mohly být časem velmi slušné posily.

Tak tedy, nejvíce toho má za sebou čtyřiadvacetiletý Lamin Jawo původem z Gambie. Vyzkoušel třeba druhou nejvyšší italskou soutěž, přichází z Jihlavy. „Italská druhá nejvyšší soutěž je opravdu vysoce kvalitní, ale to bude česká nejvyšší soutěž jistě také,“ má jasno vysoký fotbalista.

„Při zranění Poznara, které se rychle lepší, by mohl mít v Karviné docela blízko k základu,“ zamýšlí se trenér Jan Kameník nad případnou prvoligovou premiérou hrotového útočníka.

Zbylí dva? Jejich čas jistě přijde.

Martin N´Gimbi pochází z Francie, naposledy hrál druhou českou ligu ve Varnsdorfu. Defenzivní fotbalista je zajímavý i jinak. „Umí hodně slušně česky, kabina to oceňuje,“ všímá si trenér.

Nejmladší z trojlístku posil Cheik Conde, teprve devatenáctiletý záložník, klouček z Guiney. Podle všeho velký talent, přichází z Táborska, zajímavé líhně afrických talentů.

„Všichni kluci bezvadně zapadli do mančaftu, přeji jim hodně sil a úspěchů,“ říká kolegiálně útočník Tomáš Poznar, který do prvního duelu na severu určitě nezasáhne.

„Není náhoda, že je v našich končinách hlad po hráčích tmavé pleti. Musejí na sobě hodně pracovat, co je ale důležité, mají výborné předpoklady. Bývají obratní, pohybliví, hraví. Pracovat samozřejmě musejí na taktice a dobře se sžít s prostředím. Těžko si představit, že někdo z našich fotbalistů zamíří například na africký kontinent, ale třeba ten čas někdy nastane,“ přidává názor do mozaiky lékař týmu Marcel Guřan, sám uznávaný odborník nejen ve svém oboru, ale také v chlapském věku i s brašnou v případě akutní potřeby na hřišti nesmírně rychlý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x