Triatlon Valachy man odstartuje léto u Bystřičky. Sportovce láká na nové trasy

foto: Valachy man, DATART Valachy tour
BYSTŘIČKA – Milovníky sportu přiláká o víkendu 22. a 23. června největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v republice – legendární Valachy man. Letos přinese úplně nové trasy, na kterých budou závodit nejen zkušení triatlonisté, ale taky rekreační sportovci a děti. Startovat budou loňští vítězové i rekordmanka v maratonu.

Zkušené milovníky sportu i úplné amatéry, kteří se nebojí výzev, přivítá u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku legendární Valachy man. Ten si pro triatlonisty, kteří mezi sebou poměří své síly o víkendu 22. a 23. června, připravil úplně nové trasy. Součástí bude taky závod XTERRA Valachy Official, který je zařazený do evropského poháru a nově se jej v upravené verzi mohou zúčastnit i dětští závodníci.

Nové trasy pro horská kola, na které se mohou účastníci závodu těšit, pomáhala organizátorům naplánovat zkušená bajkerka, rodačka z místního regionu Tereza Tvarůžková. Závod tak představí její oblíbené krásné scenérie Beskyd a výhledy do údolí kolem Malé a Velké Lhoty, ale také traily u Ski areálu Veselá a jako zajímavost i tajemnou Umrlčí cestu.

Startovat se bude v průběhu dvou dnů. V sobotu 22. června vyrazí závodníci na trať hlavního závodu, Dlouhého Valachy mana.

„Je vhodný pro ty, kteří už mají ve sportu něco za sebou a neleknou se náročných beskydských terénů. Kdo si netroufá na všechny tři disciplíny triatlonu, může si zazávodit v tříčlenné štafetě. A pro milovníky opravdu velkých výzev chystáme závod XTERRA Valachy. Je zařazen do prestižního Evropského poháru s možností vybojovat postup na mistrovství světa, což k nám přiláká triatlonovou špičku z ČR i zahraničí a je to vítaná příležitost poměřit síly s nejlepšími. Už jsou přihlášeni i loňští vítězové: zlato na trase XTERRA bude obhajovat Karel Dušek, na dlouhém Valachy manovi Petr Šťastný. Mezi osobnostmi na startu bude například i olympionička a rekordmanka v maratonu Eva Vrabcová Nývltová,“ říká ředitel DATART Valachy tour Bohuslav Komín.

V neděli bude trať patřit těm, kdo chtějí sportovat spíš na pohodu a pro zábavu.

„Krátký Valachy man je ideální pro začátečníky a hobby sportovce, může být i první závodní zkušeností v triatlonu. Jednodušší trasa, kratší distance, které zvládne opravdu každý, komfortní intervalový start plavání a tradičně srdečná fanouškovská atmosféra jsou pro začátečníky tou nejlepší kulisou,“ vysvětluje Komín.

V neděli 23. června si zazávodí i děti. Dětský Franz Josef Kaiser Valachy man nabídne závody v šesti věkových kategoriích. Pro malé závodníky do 6 let je v plánu závod pouze v běhu. Ti starší si potom poměří síly v kompletní triatlonové kombinaci zahrnující plavání, kolo a běh na kratších vzdálenostech.

Nejen soutěžící se potom mohou těšit i na bohatý doprovodný program, atraktivní soutěže nebo zdravotní poradenství. V sobotu navíc po závodu zahraje na pláži valašská kapela Darrock. A kdo by se chtěl na triatlonového Valachy mana registrovat už teď, tak do 16. června může využít výhodnějšího startovného.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x