Tříkrálová sbírka v Rožnově vynesla přes 420 tisíc korun

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm)
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Tříkrálová sbírka 2020, která se konala o druhém lednovém víkendu, vynesla v Rožnově pod Radhoštěm 429 347 korun. V Rožnově pod Radhoštěm a jeho místních částech koledovalo 48 skupinek koledníků, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Marek Havran.

Letošní jubilejní dvacátý ročník opět uspořádala Charita Valašské Meziříčí. Smyslem této celonárodní akce je vykoledovat finanční prostředky na pomoc potřebným, kteří se ocitli v nečekané složité situaci, a zdravotně i sociálně znevýhodněným občanům.

Na území působnosti Charity Valašské Meziříčí se do koledování zapojilo celkem 467 skupinek koledníků, což znamená, že do této sbírky se dobrovolně zapojilo minimálně 1 868 lidí. „V Rožnově pod Radhoštěm a jeho místních částech, ve kterých se sbírka uskutečnila, koledovalo 48 skupinek koledníků,“ sdělila Martina Došková z Charity Valašské Meziříčí.

Letos se popáté podařilo na celém území působnosti Charity Valašské Meziříčí překročit hranici dvou milionů korun. Celkem se od dárců vykoledovalo 2 578 697 Kč (tj. o 250 212 Kč více než loni). Z toho v Rožnově pod Radhoštěm to bylo 429 347 Kč. V celém mikroregionu Rožnovsko, který čítá celkem devět obcí včetně Rožnova, činila částka 1 367 762 korun.

Místní Charitě zůstává 58 % z celkové vybrané částky. V oblasti Rožnova budou peníze použity na pořízení osobních automobilů pro terénní služby, které se věnují seniorům a lidem se zdravotním postižením. Část výtěžku bude použita na pokrytí provozních nákladů Centra sociálně materiální pomoci, jehož úkolem je bezplatně poskytnout, na základě vydané poukázky, materiální (potraviny, šatstvo) a ve zvlášť naléhavých případech i finanční pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. „Část výtěžku sbírky půjde na dofinancování spoluúčasti v projektu IROP, díky kterému dochází k rekonstrukci podkroví v naší budově v Rožnově pod Radhoštěm. Vedení Charity Valašské Meziříčí tímto upřímně děkuje všem, kteří se do sbírky jakkoliv zapojili,“ doplnila Martina Došková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x