Tropická neděle ve znamení požárů: hořel traktor i plechová garáž

Hasiči ve Zlínském kraji řešili v neděli nejeden požár. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Včera po poledni shořel nedaleko obce Komárov v okresu Zlín traktor. A nebyl to jediný požár, ke kterému v tropickou neděli vyjížděli hasiči z celého kraje.

Oznámení o požáru traktoru přijali hasiči v neděli v 12:20 hodin. Poplach byl vyhlášen jednotce HZS Zlínského kraje stanice Otrokovice a jednotkám sboru dobrovolných hasičů z Napajedel, Bílovic a Komárova. Řidič se zprvu snažil hasit požár s jedním hasicím přístrojem. V době příjezdu hasičů byl traktor celý v plamenech. Příčina požáru zůstává v šetření hasičů, škoda byla stanovena v předběžné výši 1 milion korun. K zranění osob nedošlo.

V důsledku silného větru se v neděli po 14. hodině odpolední přenesl požár z ohniště na vzrostlé túje na ulici Pod Oborou ve Valašském Meziříčí. Požární poplach byl vyhlášen jednotce HZS Zlínského kraje stanice Valašské Meziříčí a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Poličná a Hrachovec. Požár byl uhašen jedním vysokotlakým proudem vody. Příčinou požáru bylo nedbalostní jednání při používání otevřeného ohně. Škoda byla stanovena v předběžné výši 5 tisíc korun. K zranění osob nedošlo.

Hlášení o kouři z domu v ulici Nádražní ve Vsetíně pak přijali hasiči v 14:35 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotce HZS Zlínského kraje stanice Vsetín a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Jablůnka a Vsetín. Hasiči zjistili, že se jedná o požár uzamčené plechové garáže. V dýchacích přístrojích zahájili hasební práce. Uvnitř garáže nebyl žádný automobil. Byly zde pneumatiky a další uskladněné věci. Příčina požáru zůstává v šetření Policie České republiky. Škoda se vyšplhala na100 tisíc korun na garáži a vybavení a 5 tisíc korun na zateplené fasádě sousední budovy. K zranění osob nedošlo.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x