Tuniský ostrov Djerba: Písek, velbloudi, koně a (nejen) krásné Češky

Djerba aktuálně: počasí na jedničku. Foto: zlin.cz
DJERBA - Ceny mírné, zážitky silné. Bez reklamního přídechu platí to, na čem se na tuniském ostrově Djerba shodli účastníci zájezdu. Tedy poměr cena - služby opravdu výborný. Tunisko na pevnině a zvláště pak na svém jižním ostrově nabízí opravdu trochu jiný pohled, než na který jsme zvyklí řekněme ze Španělska, Řecka, Itálie nebo Turecka.

Písečné pláže s jemným saharským pokrytím se táhnou kolem celého ostrova, zdaleka ne celý potenciál je ovšem využit. A tak vedle moderních hotelových resortů vnímáte i četné proluky, které jako by nikoho nezajímají a kde tu a tam hlavně o víkendu smočí nožky místní rodiny s dětmi.

Resorty jsou vybaveny výborně. Kromě dokonalé péče početných číšníků (prakticky výhradně mužů) v prostorné jídelně zaujme i pestrost stravy, hodně zeleniny připravené na různé způsoby, sladkostí. All inclusive stravování i bary jsou do půlnoci samozřejmostí, animátoři jsou ve formě od časného dopoledne až do půlnoci, kdy končí diskotéky.

Moře má už nyní 25 stupňů a dennodenní procházka kolem něj je poučná. Můžete se projet s velbloudí rodinou, vždy on, ona a malý potomek, přinejmenším se můžete za drobný bakšiš vyfotit.

Zatímco velbloudy byste na zlatistém písku jaksi coby tuzemce čekali, početná ekipa krásných hřebců a klisniček je překvapením. Také na nich se dá projet, nebo si je jen tak poplácat.

U krásných bazénů nemůžete přehlédnout a přeslechnout, že v pestré mezinárodní směsici jsou bezkonkurenčně nejhezčí Češky. Bez debat. Tolik hezkých žen a dívek v plavkách potěší oko mladých i stárnoucích pánů.

Pak taky ale něco nepotěší. Třeba když slyšíte hádky hodně dospělých „dam“ s pražským akcentem o lehátko a sledujete jejich úspěšné vynášení zákusků nebo pizzy z jídelny, kde jinak má každý od rána do večera, co hrdlo ráčí i snad už ani neráčí.

Když je pak sledujete s rodinami, věčnou cigaretou a pořádnou dávkou alkoholu už do poledne, tak si říkáte, že i ta nejkrásnější dovolená asi prostě nějakou tu skvrnku mít musí.

Sponzorováno: Dovolená v Tunisku od Invia.cz

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x