Turisté vstoupí třemi branami přímo do Bílých Karpat

Turisté vstoupí třemi branami přímo do Bílých Karpat. Foto: Televize TVS
UHERSKÝ BROD - Na hranicích katastru města vyrůstají tři mohutné Brány Bílých Karpat. Jsou z dubových trámů a pro turisty se stanou nejen výchozím punktem do hor, ale též místem s krásným výhledem do krajiny.

Uherský Brod neoplývá, jak by asi řekli přírodovědci, retenčním potenciálem na zadržování turistů. Radní proto hledají možnosti, jak turisty do města nalákat na nově vznikající zajímavosti. Před rokem vztyčili na hranicích prakšického katastru Cimrmanovu autosochu. Nedaleko odsud vyrostla letos jedna ze tří Bran Bílých Karpat.

Napadlo nás vlastně vytvořit z takového zařízení unikátní artefakt a umístit ho do krajiny tak, aby se vlastně ti návštěvníci a turisté, kteří tudy prochází, mohli s pozadím dřevěných trámů, které jsou z dubů, vyfotit,“ uvedl David Surý, radní Uherského Brodu.

To ale samozřejmě není jediný důvod, proč Brány do Bílých Karpat nad Uherským Brodem vznikají. Je odsud výhled na horské panoráma s dominantní Velkou Javořinou a do přírody zapadající stavba se může stát i romantickým místem setkávání na cestě okolím města.

Toto je na havřické části, u tzv. lesa Amerika nebo Chrástky, dále budeme umisťovat a vlastně už se teď aktuálně realizují betonové přípravy na části území města – Maršov – na katastrálním území na Maršově, kde je krásné pozadí Vizovické vrchy, taktéž Bílé Karpaty, když je moc hezky, tak jde vidět i Vršatecké skály,“ dodal radní Surý.

Místo na třetí karpatskou bránu vybrali radní na hranicích s katastrálním územím Bánova na opačné straně města, na Králově. Také odsud je už krásně vidět téměř kilometr vysoká Velká Javořina a Brána Bílých Karpat nasměřuje turisty přímo na stezky a cesty těchto tajuplných hor.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x