Týden kultury na Valašsku nabídne devět představení, koncerty i Rodinný den

Dušek na Týdnu kultury Foto: Týden kultury na Valašsku
VELKÉ KARLOVICE – Devět představení v cirkusovém šapitó, k tomu denně živá muzika, stylová street food zóna s posezením i speciální sobotní program pro děti: to vše nabídne Týden kultury na Valašsku! V pořadí 7. ročník charitativního festivalu začíná ve čtvrtek 17. srpna u Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích a potrvá až do středy 23. srpna.

Novinkou divadelního a hudebního festivalu, který se stal již tradiční oblíbenou tečkou za letní sezónou v Resortu Valachy, bude zahajovací koncert beskydské písničkářky Kaczi. Ta začne hrát u šapitó ve čtvrtek v 17 hodin. Poté v 19 hodin uvede Divadlo Bez zábradlí první festivalové představení Tři muži na špatné adrese s Karlem Heřmánkem v hlavní roli.

V dalších dnech se diváci mohou těšit třeba na Chantal Poullain, Davida Prachaře, Lindu Rybovou, Petru Špalkovou, Igora Chmelu, Lucii Zedníčkovou nebo Michaelu Tomešovou, závěr bude opět patřit Jaroslavu Duškovi a jeho Čtyřem dohodám a Páté dohodě.

Před každým večerním představením zpříjemní atmosféru v párty zóně u šapitó od 17 hodin živá hudba v podání saxofonistky Nikol Naňákové či houslistky Alžběty Králové. Pořadatelé pamatovali opět i na děti, pro které je připraven sobotní koncert dětské kapely Čiperkové a nedělní pohádka.

Novinkou bude sobotní Rodinný den s cirkusovým a tanečním workshopem, soutěží ETA kuchtík, hrami pro děti nebo projížďkami na konících. Vstupné na Rodinný den i úvodní koncert zpěvačky Kaczi je dobrovolné,“ přiblížila PR manažerka Resortu Valachy Martina Žáčková.

Spa hotel Lanterna, u nějž se festival koná, připravil pro návštěvníky speciální nabídku: ubytovaní hosté mají vstupenku na představení v ceně pobytu.

Festival tradičně pomáhá potřebným a pomůže i letos. Výtěžek obdrží mobilní hospic Strom života a rodina Tomáše Koňaříka z Velkých Karlovic, jenž trpí svalovou dystrofií a díky finanční podpoře mu rodiče budou moci pořídit potřebný koupací vozík,“ uvedl ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla. V minulých šesti ročnících předal Resort Valachy potřebným už více než 1,1 milionu korun.

Vstupenky je možné pořídit na www.tydenkultury.cz, nebo přímo na místě, s výjimkou již vyprodané komedie Úča musí pryč. Poslední lístky také zbývají na Divadlo Bez zábradlí a Čtyři dohody.

Kompletní program Týdne kultury na Valašsku:

17. 8. Zahajovací koncert písničkářky Kaczi (vstupné dobrovolné)

17. 8. Tři muži na špatné adrese (Divadlo Bez zábradlí) – v hlavní roli Karel Heřmánek

18. 8. Úča musí pryč (Divadlo Verze)

19. 8. Čiperkové + Rodinný den u šapitó (až do 15:00)

19. 8. Ráno poté (Pantheon Production) – v hlavní roli Lucie Zedníčková a Michaela Tomešová

20. 8. 1000 a jedna noc (Divadlo NAVĚTVI, pro děti)

20. 8. Rebelky (Divadlo Bolka Polívky) – v hlavní roli Chantal Poullain

21. 8. Čtyři dohody (Jaroslav Dušek)

22. 8. Pátá dohoda (Jaroslav Dušek)

23. 8. Beseda: Jaroslav Dušek a Pjér la Šé´z

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x