Týden kultury pomohl částkou 220 000 korun mobilnímu hospicu a postiženému Míšovi

VELKÉ KARLOVICE - Charitativní festival Týden kultury na Valašsku, který se konal od 19. do 25. srpna v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, opět pomáhal potřebným. Získanou finanční částku 200 tisíc korun na závěr festivalu osobně převzali z rukou pořadatelů a herce Jaroslava Duška zástupci mobilního hospicu Strom života a rodiče devítiletého Míši Žitníka, který trpí vážným poškozením mozku.

Festival, jenž se tradičně odehrává na louce pod hotelem Lanterna v originálním prostředí cirkusového šapitó, nabídl během sedmi dnů devět divadelních představení pro dospělé i děti v podání Divadla Bez zábradlí, Ungeltu, Divadla Bolka Polívky či Jaroslava Duška. Zhlédly je téměř čtyři tisícovky návštěvníků. Ti přispěli do kasiček přímo na místě dalšími zhruba 20 tisíci korunami.


Akci, která se letos konala již popáté, pořádá Resort Valachy Velké Karlovice, jenž je součástí zlínské společnosti HP TRONIC. Atmosféru festivalových večerů podtrhla vystoupení saxofonistky Nikol Naňákové a cimbalistky Anežky Tkáčové, nechyběla ani oblíbená párty zóna s občerstvením a drinky.


„Díky partnerství se společností RENOMIA a Jaroslavu Duškovi, který se vzdává části honoráře, jsme mohli letos předat potřebným navýšenou částku – úžasných 200 tisíc korun. Mobilnímu hospicu to pomůže pokrýt provozní náklady spojené s návštěvami postižených rodin a péčí o ně. Rodina Míši Žitníka, kterou jsme tímto způsobem podpořili již podruhé, částku investuje do nákupu nového speciálního vozíku na procházky,“ uvedla Zuzana Vašutová, ředitelka Spa hotelu Lanterna, která společně se zástupci RENOMIA předávala šeky za pořádající Resort Valachy.


Festival se letos konal popáté. Za tu dobu již pomohl potřebným částkou ve výši téměř milion korun. Během pěti let festival přinesl do Velkých Karlovic 50 představení, která zhlédlo 19 000 návštěvníků.

„Jsme rádi, že po loňské přestávce, kterou si vynutila koronavirová opatření, jsme mohli letošní ročník uspořádat a navázat tak na tradici. Vedle svého charitativního rozměru se Týden kultury stal také příjemnou pomyslnou tečkou za letní sezónou a máme radost, že se opět vydařila. Již nyní začínáme plánovat příští ročník, který opět nabídne milovníkům divadla atraktivní program. Počítáme s termínem 18. až 24. srpna 2022,“ doplnil generální ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x